Home Diaspora Αγωγές για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μαθητών στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα (PDF κείμενο)

Αγωγές για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μαθητών στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα (PDF κείμενο)

by Alexandros Ammohostianos
283 views

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Αμερικανικών ΜΜΕ, αριθμός μαθητών που φοιτούσαν στο Ημερήσιο Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, κινούνται νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση από υψηλά ιστάμενο εκπαιδευτικό του σχολείου του Αγίου Δημητρίου

Μια εκ των καταγγελιών που κατατέθηκε στα μέσα Ιουνίου, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Queens, -PDF κείμενο αγωγής ΕΔΏ- κατηγορεί τον πρώην καθηγητή της της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, Lawrence Svrcek για «σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση και κακοποίηση» (“sexually assaulting, abusing and molesting”) ενός μαθητή κατά τη διάρκεια του 1978 και 1979. Ο ενάγων βρισκόταν στην έβδομη τάξη όταν συνέβη η κακοποίηση, σύμφωνα με στον δικηγόρο του, Eric Siegle.

Εκτός από την προαναφερόμενη αγωγή από το δικηγορικό Γραφείο του Eric Siegle, αγωγή κατά του Ημερήσιου Σχολείου της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, κατέθεσε και το δικηγορικό γραφείο του Κύπριου νομικού, Λάμπρου Λάμπρου (Lambros Lambrou – Lambrou Law Firm), για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση πέντε πρώην μαθητών του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα

Οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο από το 1970.

O Svrcek για δέχτηκε καταγγελία/μήνυση, τουλάχιστον μια ακόμη φορά σύμφωνα με τον σχετικό  Νόμο του 2019 που επιτρέπει στους επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης παιδικής ηλικίας να υποβάλλουν αστικές καταγγελίες εναντίον των κακοποιών τους και τα ιδρύματα που τους επέτρεψαν ανεξάρτητα από το πότε συνέβη η κακοποίηση.

Ο ενάγων, που αναφέρεται ως CR στα δικαστικά έγγραφα, ονόμασε επίσης την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στην οδό 84-35 152nd, και την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην καταγγελία, λέγοντας ότι ότι τα δύο θεσμικά όργανα δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την κατάχρηση εναντίον CR του αλλά και εναντίον και άλλων θυμάτων.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αναφέρει  η αγωγή του δικηγορικού Γραφείου του Eric Siegle:

«γνώριζε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακή συμπεριφορά από τον Svrcek εναντίον μαθητών στο Τζαμάικα Day School ή / και σε άλλα μέρη, [αλλά] δεν έκανε καμία ενέργεια», .

Στην αγωγή γίνεται αναφορά στον κατηγορούμενο, ότι παρά τις συνεχιζόμενες σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, ανέβηκε στην ιεραρχία, ενώ κατηγορείται το σχολείο ότι δεν έπραξε τίποτε, παρά το ότι γνώριζε για τα παράπονα.

Η πρώτη αγωγή εναντίον του Svrcek και του Αγίου Δημητρίου κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ονομάζει επίσης κατηγορούμενους τους Προσκόπους της Αμερικής ως κατηγορούμενο. Ο ενάγων, που αναγνωρίστηκε ως N.R., ισχυρίζεται ότι ο Svrcek τον κακοποίησε από το 1977 έως το 1982, όταν ο Svrcek ήταν προπονητής και καθηγητής γυμναστικής και επιστήμης στο σχολείο της Τζαμάικα.

Ο Svrcek κακοποίησε τον ενάγοντα στο γραφείο του και σε πολυάριθμα ταξίδια κάμπινγκ, μερικές φορές μετά που το παιδί είχε καταναλώσει αλκοόλ στο παιδί.

Πηγές: – queenseagle – newsbreak – pacermonitor –

You may also like

Leave a Comment