Home Greece Ανεξέλεγκτος ο Ερντογάν Προκαλεί: «Η Ελλάδα “σπέρνει” το χάος στην ανατολική Μεσόγειο» (VIDEO)

Ανεξέλεγκτος ο Ερντογάν Προκαλεί: «Η Ελλάδα “σπέρνει” το χάος στην ανατολική Μεσόγειο» (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
280 views

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας εμμένοντας στην πάγια θέση του σχετικά με τη «διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα τη Δευτέρα μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι η Αθήνα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει NAVTEX στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα. και ότι το τουρκικό ναυτικό δεν θα υποχωρήσει, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «σπέρνει το χάος στην ανατολική Μεσόγειο». Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Eλληνική NAVTEX θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε:

«Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στις περιοχή και θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. H ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι ο προάγγελος των καλών νέων που αναμένονται στη Μεσόγειο.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην έκδοση Αντι-NAVTEX απαντώντας στην παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου, με την τουρκία να ανταπαντά με ακόμη μια NAVTEX για άσκηση νότια της Κρήτης

Mε πληροφορίες από το: – ΑΜΠΕ – naftemporiki.gr  – MEGA –

You may also like

Leave a Comment