Home Greece Σ. Πέτσας: Μεγάλη Ελληνική Αεροναυτική Άσκηση – Συμφωνία Ελλάδας / Αιγύπτου – Φράκτης στον Έβρο (VIDEOS)

Σ. Πέτσας: Μεγάλη Ελληνική Αεροναυτική Άσκηση – Συμφωνία Ελλάδας / Αιγύπτου – Φράκτης στον Έβρο (VIDEOS)

by Yannis Iosifidis
291 views

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ανέφερε:

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελόριζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων»

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020. Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

O Κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, στη ψηφοφορία, την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή. επισήμανε:

«Η εποχή των δισταγμών τέλειωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Δε νοείται λοιπόν – ειδικά Αξιωματική Αντιπολίτευση – να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία» 

«Στις 18:00 το απόγευμα (τη Δευτέρα), εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι».

Επεκτείνεται ο φράκτης στον Έβρο

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό και πιο συγκεκριμένα στην επέκταση του φράκτη μήκους 12 χιλιομέτρων που βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, αναφέροντας:

«Η Κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην Ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα».

Mε πληροφορίες από: – ΑΜΠΕ – naftemporiki – Ethnos –

You may also like

Leave a Comment