Home Cyprus «Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ» – Οι εξελίξεις με την νέα Εισβολή των Τούρκων στην Αμμόχωστο – Πανηγύρια από την μια, Διαμαρτυρία από την άλλη (VIDEOS – PHOTOS)

«Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ» – Οι εξελίξεις με την νέα Εισβολή των Τούρκων στην Αμμόχωστο – Πανηγύρια από την μια, Διαμαρτυρία από την άλλη (VIDEOS – PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
671 views
Όπως ενημερωνόμαστε από Κυπριακά ΜΜΕ (Sigmalive  – Philenews – Χαμπέρ Κίπρις) στις 16.00 ακριβώς εισήλθε στην Αμμόχωστο από την παράνομη πύλη ο εκλεκτός της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ. Ο νυν ψευδοπρωθυπουργός και «υποψήφιος πρόεδρος» έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στα Βαρώσια για τη φιέστα της ντροπής που ήταν προγραμματισμένη για τις 16.00. Την ίδια ώρα, χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου διαδήλωσαν για την νέα ισβολή της Τουρκίας στην πόλη της Αμμοχώστου (Βλέπε σχετικές φωτογραφίες πιο κάτω)

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ψευδοαστυνομικών, το παράνομο καθεστώς έκανε πράξη την έκνομη ενέργεια της διάνοιξης του σημείου διέλευσης από την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, προς την παραλία χρυσή αμμουδιά.

Η ψευδιοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας», με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι από σήμερα θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, «στον λαό και σε επισκέπτες», όπως γράφει.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, για την είσοδο στην Αμμόχωστο δεν θα ζητείται η επίδειξη οποιοδήποτε εγγράφου.

Ο ψευδοβουλευτής του ΚΕΕ Αμμοχώστου, Ογουζχάν Χασίπογλου, δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι η είσοδος στο κομμάτι της Αμμοχώστου που άνοιξε, θα επιτρέπεται σε όλους, όχι μόνο σε πολίτες του ψευδοκράτους, αλλά και σε ξένους, όπως είπε. Ανάφερε επίσης ότι η λήψη φωτογραφιών είναι ελεύθερη, εκτός από τα drones, και όσοι θέλουν να μπουν στη θάλασσα μπορούν να το κάνουν από την περιοχή που είναι η στρατιωτική λέσχη εκεί (το «σπίτι του στρατού» όπως ονομάζεται το εστιατόριο του κατοχικού στρατού) μέχρι το ξενοδοχείο Golden Sands, μια απόσταση ενός χιλιομέτρου, όπως ανάφερε ο κ. Χασίπογλου.

Συνοδευόταν από την σύζυγό του, ο λεγόμενος «υπουργούς» και οι λεγόμενοι «βουλευτές» του κόμματός του και πλήθος κόσμου που ήταν οπαδοί και φίλοι του κόμματος Εθνικής Ενότητας. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ μετέβη στην περιοχή του σημείου που άνοιξε προς την περιφραγμένη πόλη με το λεωφορείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Περπάτησε μέχρι το παραλιακό μέτωπο, συνοδεία των ΜΜΕ και σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του «Μπαϊράκ».

Όμως, δεν προέβη σε καμία δήλωση ούτε πριν ούτε μετά το πέρας της επίσκεψής του. Μετέβη σε εστιατόριο εκτός της περιφραγμένης πόλης, αλλά ούτε εκεί έκανε δηλώσεις και θα ακολουθήσει, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα προεκλογικών επισκέψεων.

«Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ» – Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα για Βαρώσια

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, προχώρησαν πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, η φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ προκαλεί το αίσθημα των Αμμοχωστιανών και ολόκληρου του κυπριακού λαού. «Ο Δήμος Αμμοχώστου, απερίφραστα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας φωνάζουμε ότι η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της και όχι στους εγκάθετους της Άγκυρας», προστίθεται.

Η εκδήλωση έληξε γύρω στις 18.00 το απόγευμα ενώ εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρών τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος καθώς και μέλη της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

You may also like

Leave a Comment