Home Economy Έβρος – Θράκη – Σαμοθράκη / Κυρ. Μητσοτάκης: Πόλος έλξης για τη Θράκη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Έβρος – Θράκη – Σαμοθράκη / Κυρ. Μητσοτάκης: Πόλος έλξης για τη Θράκη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

by Yannis Iosifidis
843 views
, Mία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης, επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει επίσης σε Έβρο και Σαμοθράκη (Φωτογραφίες πιο κάτω από την επίσκεψη στην Σαμοθράκη ).

O Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε :

“Η επένδυση που θα γίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω της ιδιωτικοποίησης, θα το καταστήσει -αυτό όλοι οραματιζόμαστε- έναν πόλο ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά για ολόκληρη τη Θράκη” 

O Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε, τη χαρά του, καθώς επισκέφθηκε το λιμάνι την επομένη της ανακοίνωσης των ενδιαφερομένων σχημάτων, τα οποία καλούνται πλέον να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του λιμένος. Ο πρωθυπουργός  αναφερόμενος στα τέσσερα επενδυτικά σχήματα, τα οποία εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον, έκανε λόγο για τέσσερις πολύ αξιόπιστες προτάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού περπάτησε στον χώρο του λιμανιού, στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του λιμένος, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, στην έκταση, όπου θα γίνει η επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις μνηστήρες για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής:

  • QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
  • Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS
  • Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  • ΟΛΘ Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό δυμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (σ.σ. φάση δεσμευτικών προσφορών).

Υπενθυμίζεται ότι στο Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης, διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Για την επίσκεψη τους στην Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτηση του στο Face Book:

“Στη Σαμοθράκη συμμετείχα σε σύσκεψη με φορείς και κατοίκους, όπου συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας. Τόσο προς την ασφάλειά της όσο και προς τις ίσες ευκαιρίες.
Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης που υπέστη εκτενείς καταστροφές στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι έτοιμο το 2022. Έχει βγει η χρηματοδότηση μετά από μεγάλες καθυστερήσεις και το υφιστάμενο κτίριο θα ανακαινιστεί πλήρως με προμήθεια νέου εξοπλισμού.
Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας να το προστατεύσουμε και μία πολύ ξεχωριστή, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να αναδείξουμε.”

Πηγές: – Naftemporiki – primeminister.gr – Kyriakos Mitsotakis FB –

You may also like

Leave a Comment