Home Culture Αγιογραφίες Αγίας Σοφίας – Άγνωστο πως θα καλυφθούν (PHOTO GALLERY)

Αγιογραφίες Αγίας Σοφίας – Άγνωστο πως θα καλυφθούν (PHOTO GALLERY)

by Alexandros Ammohostianos
304 views

Άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν οι αγιογραφίες/ψηφιδωτά στον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας μέχρι της 24 Ιουλίου. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία για αυτό το θέμα, είναι άκρως ανησυχητικές και αλληλοσυγκρουόμενες.

Ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, (υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Τουρκία),  διέψευσε ότι τα ψηφιδωτά θα καλυφθούν με λέιζερ ή με φώτα.

«Ποτέ δεν εξέτασε το υπουργείο μας μελέτη κάλυψής τους με λέιζερ ή με φώτα. Ούτε και θα εξετάσει. Κινούμαστε λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις της επιτροπής και του προέδρου της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Τουρκία, Οτζάλ Ογούζ. Δεν αγνοούμε την ΟΥΝΕΣΚΟ σε αυτή τη διαδικασία. Λαμβάνουμε υπόψη όλους τους ειδικούς», δήλωσε ο Ερσόι, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα καλυφθούν έστω με κουρτίνες τα μωσαϊκά, είπε: «Περιμένετε την 24η. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ούτε λέιζερ, ούτε φως θα είναι, αυτό είναι σαφές».

Ο Ερσόι σημείωσε επίσης ότι έχουν επιταχυνθεί οι εργασίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του μνημείου για τη μετατροπή σε τζαμί, ενώ αργότερα θα αναζητηθεί ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός για περισσότερες αλλαγές.

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων είχε προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό, υποστηρίζοντας ότι τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες θα πρέπει να καλυφθούν με κουρτίνες ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος συσκότισής τους.

Πηγή: – Sigmalive –

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment