Home Greece Ακραία τουρκική πρόκληση στον Αέρα: Eπικίνδυνο τουρκικό καψόνι στον αέρα με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια (VIDEO)

Ακραία τουρκική πρόκληση στον Αέρα: Eπικίνδυνο τουρκικό καψόνι στον αέρα με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
430 views
Επεισοδιακή ήταν η επιστροφή της πτήσης που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, από το Ιράκ προ την Αθήνα καθώς η Τουρκία, ενώ είχε αρχικά επιτρέψει την υπερπτήση του αεροσκάφους πάνω από το έδαφος της κατά το ταξίδι επιστροφής, τελικώς δεν έδωσε το «πράσινο φως» για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η VIP πτήση στην οποία επέβαινε ο κ. Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο Ιράκ πήρε κανονικά άδεια για την υπερπτήση πάνω από την Τουρκία, όταν έφτασε όμως στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, δεν του επετράπη να περάσει.

Ακολούθησε μαραθώνιος επαφών, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και από τον πιλότο της πτήσης που προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τις τουρκικές Αρχές. Το αεροσκάφος έκανε κύκλους περί τα 20 – 25 λεπτά μέχρι να λάβει τελικώς την άδεια για την υπερπτήση. Το αεροσκάφος του κ. Δένδια έφτασε τελικώς στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

You may also like

Leave a Comment