Home Ancient Greece Δρομολογούνται τα έργα ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός

Δρομολογούνται τα έργα ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός

by Alexandros Ammohostianos
298 views

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου, υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Μπόγρη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Αττικής, συζητήθηκε το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που αφορά στο έργο «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός».

Ο ναός του Ελλανίου Διός
Σε συνέχεια της απόφασης- Νοέμβριος 2017- για τη «Διατύπωση σύμφωνης γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής του έργου ”Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός” Δήμου Αίγινας, Περιφέρειας Αττικής», αλλά και του ελέγχου που διενεργήθηκε για την επικαιροποίηση της μελέτης, όπως ζητήθηκε το Νοέμβρη 2019 από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2020, αποφασίστηκε το θέμα της κατανομής της υλοποίησης των επιμέρους έργων, τα οποία προβλέπονται από την μελέτη, να εισαχθεί για την κατά νόμον γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, της 26ης Αυγούστου 2020.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου τ.ε, στη συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη θα συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Πηγές: – ΥΠΠΟΑ – Naftemporiki –

You may also like

Leave a Comment