Home Greece ΕΚΤΑΚΤΟ – Συντριβή ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συντριβή ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά

by Yannis Iosifidis
371 views

Ενημερώνουμε συνεχώς το άρθρο – Του Ανταποκριτή μάς στην Ελλάδα Γιάννη Ιωσηφίδη

Αναζητούνται 6 μέλη του πληρώματος- Έχει βρεθεί κομμάτι της ατράκτου

Αγωνία επικρατεί για την τύχη των μελών του πληρώματος Nατοϊκού στρατιωτικού ελικοπτέρου από την Kαναδική φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337).

Τελευταία Ενημέρωση 30/4/2020 7:30πμ (ώρα Ελλάδας): Στην επιχείρηση συμμετέχει και λικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Η διαταγή δόθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ κατόπιν έγκρισης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έπειτα από αίτημα που υποβλήθηκε αρμοδίως.

Τελευταία Ενημέρωση 30/4/2020 6:30πμ (ώρα Ελλάδας): Στο ελικόπτερο, που συνήθως έχει τετραμελές πλήρωμα, επέβαιναν κατά πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera έξι στελέχη των καναδικών ένοπλων δυνάμεων.

Τελευταία Ενημέρωση 29/4/2020 – 5:30μμ (ώρα Ελλάδας): Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν τα συντρίμμια του καναδικού ελικοπτέρου τύπου Sikorsky CH-124 Sea King της φρεγάτας “HMCS Fredericton (FFH 337)” του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά, η οποία επιχειρεί στα νερά της Μεσογείου ως μέλος της ναυτικής δύναμης του ΝΑ ΤΟ -Standing Maritime Group Two (SNMG2) στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Τα ίχνη ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ χάθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν 6 άτομα.

Αρχικό Άρθρο

Eλικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King της φρεγάτας “HMCS Fredericton (FFH 337)του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά, η οποία επιχειρεί στα νερά της Μεσογείου ως μέλος της ναυτικής δύναμης του ΝΑ ΤΟ -Standing Maritime Group Two (SNMG2)- κατέπεσε στα 20 ναυτικά μίλα δυτικά της Κεφαλονιάς, εντός FIR Ρώμης, πριν από λίγη ώρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχει εντοπιστεί κομμάτι της ατράκτου αλλά και μία σορός.

 

Φωτογραφία του HMCS Fredericton (FFH 337) στην είσοδο της Νέας Υόρκης
Photo by fredericton337

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των αγνοουμένων. Μέχρι στιγμής, πάντως, από τις ιταλικές αρχές δεν έχει ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Cover photo by: Helis.com

You may also like

Leave a Comment