Home International Ερντογάν προς Μακρόν: “Δεν έχει νόημα να στηρίζεις την Ελλάδα και την Κύπρο” (VIDEO)

Ερντογάν προς Μακρόν: “Δεν έχει νόημα να στηρίζεις την Ελλάδα και την Κύπρο” (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
320 views
Kαι στο Γάλλο πρόεδρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτεινε απόψε «Κλάδο ελαίας» προτείνοντας τη δημιουργία ενός μηχανισμού διαβούλευσης μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή ο τούρκος ψευδοσουλτάνος “κατσάδιασε” τον Γάλλο πρόεδρο για τη στήριξή του προς Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«στην επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γαλλία, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και κυρίως η ανατολική Μεσόγειος».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένει από τον Μακρόν να συμπεριφερθεί με βάση την κοινή λογική και να τηρήσει μία εποικοδομητική στάση. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα:

«Είναι ωφέλιμο να λειτουργούν συνεχώς μηχανισμοί διαβούλευσης και επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας…  Eίναι σημαντικό για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων να προκύψει από την σύνοδο των ηγετών της ΕΕ μια προσέγγιση η οποία να ενθαρρύνει τον διάλογο και την συνεργασία με την Τουρκία. H αιτία της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο είναι η παράβλεψη των νόμιμων δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τ/Κ στην περιοχή… »

Ο Ταγίπ Ερντογάν “κατσαριάζοντας” τον Μακρόν του τόνισε ότι δεν έχει νόημα να στηρίζει τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις και τα βήματα Ελλάδας και Κύπρου, που κλιμακώνουν την ένταση, λέγοντας του πως η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα δικαιώματα κανενός, ούτε και επιτρέπει να καταπατώνται τα δικά της, υποστηρίζοντας πως ήταν πάντα υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο και συνεργασία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ακόμη ότι για να μειωθεί η ένταση πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της διπλωματίας και να εφαρμοστούν βιώσιμες διαπραγματευτικές διαδικασίες, λέγοντας ότι:

«Όλα τα προβλήματα μπορούν να συζητηθούν στο τραπέζι και να επιλυθούν»

Cover Photo by Arab News

You may also like

Leave a Comment