Home Greece Κακοκαιρία «Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά – Θάφτηκε στη λάσπη και τις πέτρες η Άσσος (VIDEOS – PHOTOS)

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά – Θάφτηκε στη λάσπη και τις πέτρες η Άσσος (VIDEOS – PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
475 views
Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά με την κοινότητά στην Άσσο να έχει θαφτεί κάτω από τις λάσπες και τα μπαζα, καθώς οι πλημμύρες του «Ιανού» είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του γραφικού χωριού. 

Η παραλία της Άσσου, με τα γραφικά σοκάκια δεν υπάρχει πια, καθώς έχει θαφτεί κάτω από τις λάσπες και τα μπαζα που μεταφέρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους της περιοχής.

Τα ορμητικά νερά από τους ορμητικούς χειμάρρους της περιοχής, και τα φερτά υλικά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί. Αυτοκίνητα χωμένα μέσα στη λάσπη και τις πέτρες, χαλάσματα παντού, πεσμένα δέντρα, γκρεμισμένα καταστήματα, άνθρωποι να παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν και μετά… τα πάντα θαμμένα κάτω από την λάσπη.

Χαρδαλιάς από Κεφαλονιά: Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεφαλονιά, όπου με το ελικόπτερο έλεγξε προσωπικά τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.  O κ. Χαρδαλιάς, δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης:

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης… Λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της υδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικων δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας. Eχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της»

Πηγές: – Protothema – Sigmalive – newsbomb – in.gr – ERT – MEGA –

You may also like

Leave a Comment