Home Culture ΚΑΛO ΠΑΡAΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΙΏΝΙΟ EΦΗΒΟ… Πέθανε ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς… (Photos & Video)

ΚΑΛO ΠΑΡAΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΙΏΝΙΟ EΦΗΒΟ… Πέθανε ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς… (Photos & Video)

by Alexandros Ammohostianos
477 views

ΚΑΛO ΠΑΡAΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΙΏΝΙΟ EΦΗΒΟ…

Απεβίωσε σήμερα τα χαράματα 26 Φεβρουαρίου 2020, ο Αιώνιος έφηβος του παλιού χρυσού Ελληνικού κινηματογράφου Κώστας Βουτσάς…

O μοναδικός Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στον Κοπανά (Βύρωνας) το 1931 και σύντομα η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Γι’αυτό ο ηθοποιός την θεωρεί πατρίδα του. Εκεί σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου της Αγγελικής Τριανταφυλλίδη και αποφοιτά το 1953. Η σχολή δεν είναι αναγνωρισμένη κι αναγκάζεται να έρθει στην Αθήνα να δώσει δύο φορές στην επιτροπή αδειών για να αποκτήσει την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του ηθοποιού.
Πρωτοπάτησε το σανίδι στην κατασκήνωση του ΒΑΟ (Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) που έκανε το ρόλο ενός μεθυσμένου και μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή στα μπουλούκια που αλώνιζαν την επαρχία μέσα σε σκληρές συνθήκες. Με το θίασο της Καλής Καλό ήρθε στην Αθήνα και έκανε εντύπωση με το ταλέντο και το ταμπεραμέντο του.
Στην 67χρονη θεατρική καριέρα του έχει παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου αλλά κυρίως κωμωδία (από φάρσα ως Αριστοφάνη και από επιθεώρηση ως κλασσικούς). Στον κινηματογράφο έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη πλήθος χιουμοριστικών ενσταντανέ και ξεχωρίζουν οι ερμηνείες του στο “Ανθρωπάκι”, “Νύχτα γάμου”, κ.α. Κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Ο έρωτας του Οδυσσέα” του Βασίλη Βαφέα.

Στην τηλεόραση τον αγαπήσαμε σε σειρές όπως “Ο Ονειροπαρμένος”, “Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του”, “Ιστορίες χωρίς δάκρυά”, κ.α.

Έχει κάνει τέσσερις γάμους. Έχει αποκτήσει την κόρη του Σάντρα από τον πρώτο γάμο του με την Έρικα Μπρόγιερ και τις Θεοδώρα και Νικολέτα από τον δεύτερο γάμο του με τη Θεανώ Παπασπύρου. Δικό του παιδί θεωρεί και τον Άνθιμο Ανανιάδη, παιδί της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη. Με την τελευταία γυναίκα του Αλίκη Κατσαβού απέκτησε τον γιό του Φοίβο.

You may also like

Leave a Comment