Home Cyprus Κύπρος: Κοινή Αεροναυτική άσκηση Εθνικής Φρουράς και Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού (PHOTOS)

Κύπρος: Κοινή Αεροναυτική άσκηση Εθνικής Φρουράς και Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού (PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
341 views
Αεροναυτική άσκηση (PASSEX) μικρής κλίμακας με την κωδική ονομασία «CYP/UK -01/2020» πραγματοποίησαν σήμερα από κοινού η Εθνική Φρουρά και το βρετανικό πολεμικό ναυτικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, η άσκηση διεξήχθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή (12 – 17 Σεπτεμβρίου 2020) του Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) OPV HMS TRENT (P-224) του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη PASSEX, σημειώνεται, αποτελεί την πρώτη άσκηση μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και του βρετανικού ΠΝ και σχεδιάστηκε από κοινού.
Συμμετείχαν το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», το οποίο ανάλαβε την Τακτική Διοίκηση, μαζί με τα Περιπολικά Πλοία (ΠΠ) «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» και το HMS «TRENT». Στην άσκηση έλαβε μέρος και από πλευράς Διοίκησης Αεροπορίας, 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AW-139 της 460 ΜΕΔ.

Η συνεκπαίδευση με το HMS «TRENT» περιλάμβανε την διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής, Γυμνάσιο Ταχυδρομείου, Προχωρητικούς Ελιγμούς – Σχηματισμούς, καθώς και μεταφορά (εικονική) τραυματία (MEDEVAC) με Ε/Π. Μετά την ολοκλήρωση της PASSEX, πραγματοποιήθηκε διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των πολεμικών πλοίων.

«Η πολύπλευρη συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορους τομείς κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς παρείχε για πρώτη φορά ουσιαστική και πρακτική δυνατότητα στο Ναυτικό και στην Αεροπορία της ΕΦ να συνεργαστούν με το βρετανικό ΠΝ, δίδοντας την δυνατότητα για ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας, καθώς και προαγωγή των σχέσεων, μεταξύ πλωτών και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς με το βρετανικό ΠΝ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές: – ΚΥΠΕ – Εθνική Φρουρά – Sigmalive –

You may also like

Leave a Comment