Home Economy Με Ελληνικό σπρώξιμο κατακρημνίζεται η Τουρκική Λίρα

Με Ελληνικό σπρώξιμο κατακρημνίζεται η Τουρκική Λίρα

by Alexandros Ammohostianos
335 views

Η λίρα υποχωρεί έναντι των ξένων νομισμάτων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Κατακρημνίζεται η Τουρκική Λίρα φτάνοντας σήμερα Παρασκευή, σε νέο ιστορικό χαμηλό κατά κύριο λόγω όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, εξαιτίας της έντασης με την Ελλάδα.

Eξαιτίας της έντασης με την Ελλάδα, και της αβεβαιότητας στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου, η τουρκική λίρα υποχώρησε κατά 0,1% στα 7,4558 ανά δολάριο και στα 8,83 ανά ευρώ!!!

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τους επενδυτές να είναι συγκρατημένοι στο κατά πόσον η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μπορεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, και να αντιστρέψει το κλίμα, σταματώντας την “κατασπατάληση” δεκάδων δισεκατομμυρίων δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα στηρίζοντας την λίρα.

Κίνηση αναγκαία για την οικονομία, η οποία δεν πρόκειται να γίνει καθώς αντιτίθεται έντονα ο  Ερντογάν, είναι η αυξηση του επιτοκίου αναφοράς. O  Ερντογάν θεωρεί ότι τα υψηλά επιτόκια στην Τουρκία είναι πληθωριστικά!!!

Το όλο κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω εξαιτίας και της ανακοίνωσης της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή επιδεινώθηκε τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Cover Photo: Φωτογραφία Αρχείου

You may also like

Leave a Comment