Home Greece ΝΑΤΟ και Στόντενμπεργκ χαιρετίζουν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

ΝΑΤΟ και Στόντενμπεργκ χαιρετίζουν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

by Alexandros Ammohostianos
393 views
ΝΑΤΟ και Στόντενμπεργκ χαιρετίζουν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να έχει  πριν από λίγο επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν και να δηλώνει μέσω ανάρτησης στο twitter ότι συζήτησαν για «την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εν εξελίξει προσπάθειες του ΝΑΤΟ για στρατιωτική αποσυμφόρηση για την αποφυγή περιστατικών και ατυχημάτων».

Ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προσέθεσε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα διαλόγου».

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ,χαιρέτισε ην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας σημειώνοντας ότι έχει συντελεστεί «καλή πρόοδος»  στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ.

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι

«έξι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εδώ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα»

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς»

«H διαμεσολάβηση της Γερμανίας οδήγησε στη χθεσινή συμφωνία για τη διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών που χαιρετίζω».

«Η ανάπτυξη μηχανισμών απεμπλοκής μεταξύ στρατιωτικών είναι φυσικό για το ΝΑΤΟ. Το κάναμε πριν τη δεκαετία του 1990 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό»

You may also like

Leave a Comment