Home Greece Ν. Δένδιας: Η Τουρκία να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου (VIDEO)

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
353 views

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Tο Συμβούλιο των υπουργών αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του «Oruc Reis» είναι «ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα, θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

O υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι:.

«Το ζήτημα θα συζητηθεί πάλι στο προσεχές συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ώστε να καταλήξουμε τελικά σε κατευθύνσεις για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει, επαναλαμβάνω, απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» 

O Νίκος Δένδιας ανέφερε πως στο στο σημερινό Συμβούλιο συζητήθηκε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως τα θέματα της Λευκορωσίας, η ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά του καθεστώτος Λουκασένκο, η σχέση της ΕΕ με την Κίνα, η σχέση της Ευρώπης με τις χώρες νότια της Μεσογείου, «ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε αναπτυξιακούς πόρους για να λύσουμε προβλήματα όπως η ανεργία και η μετανάστευση. Γενικά έγινε μια ευρύτερη συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αφορούν την Ένωση» 

Πηγή & Cover Photo by: Νίκος Δένδιας

You may also like

Leave a Comment