Home Greece ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ – COVID 19 GREECE ALERT: Συναγερμός στην χώρα (VIDEO)

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ – COVID 19 GREECE ALERT: Συναγερμός στην χώρα (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
288 views
Την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του COVID 19 κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα από την ημέρα εμφάνισης του ιού, καταγράφοντας 110 νέα κρούσματα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται πιο ανησυχητική καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, 24 εργαζόμενοι σε  βιομηχανία στην Καβάλα, διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του COVID 19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Την ίδια ώρα, ο COVID 19 σαρώνει τον πλανήτη, καθώς καταγράφονται σχεδόν 700.000 νεκροί και σχεδόν πάνω 18 εκατ. κρούσματα.

Καθώς τα κρούσματα του COVID 19  χτυπούν “ταβάνι” στην Ελλάδα. έχουμε χθες και σήμερα, τις κάτωθι εξέλιξης:

  • 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο
  • Eξήντα (60) κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα
  • Καβάλα: 24 εργαζόμενοι βιομηχανίας θετικοί στον νέο κορωνοϊό
  • Mήνυμα Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες μέσω Instagram
  • Nέα μέτρα ανακοινώθηκαν χθες 
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις Ένοπλες Δυνάμεις

110 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, εκ των οποίων:

  • Tα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.587, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες.
  • 1.280 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Eξήντα (60) κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Από τα εκατόν δέκα προαναφερόμενα κρούσματα, τα εξήντα (60) εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, τριάντα τρία (33) εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες.

Αναλυτικότερα:

  • Eννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • Tρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
  • Δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • Tριάντα επτά (37) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *δέκα (10) εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης*.
  • Eίκοσι τρία (23) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων*.
  • Έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε (5) εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
  • Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Καβάλα: 24 εργαζόμενοι βιομηχανίας θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Yστερα από ελέγχους στην Καβάλα, επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα του COVID 19 μεταξύ εργαζομένων σε βιομηχανία της περιοχής όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει για να επιληφθεί της κατάστασης

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, σχεδόν στο σύνολό τους τα κρούσματα, είναι ασυμπωματικοί. Το κλιμάκιο σπεύδει στην περιοχή προκειμένου να αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID 19 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει σημάνει συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lock down.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του COVID 19.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

H πρόεδρος του ΙΣΚ σημειώνει:

«Από τη δική μας μεριά, θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Από σήμερα είναι υποχρεωτική είναι από σήμερα και έως τις 31/08 η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης, καθώς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του COVID 19 την τελευταία εβδομάδα έχει πυροδοτήσει έντονη ανησυχία. Έως τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Μία σειρά άλλων μέτρων τίθενται επίσης σε εφαρμογή προκειμένου να μπει φρένο στην επέλαση του ιού. Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Mήνυμα Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες μέσω Instagram

O πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκη, με ανάρτησή του σήμερα στο Instagram, θέλησε να στείλει σε όλους τους πολίτες το μήνυμα ότι είναι απολύτως αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID 19, και τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και χαλάρωσης, μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία φορά μάσκα με την ελληνική σημαία και έγραψε:

«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, πλένουμε χέρια και αποφεύγουμε το συνωστισμό. Γιατί για να μείνουμε ασφαλείς πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση!».

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες στην Ελλάδα

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID 19 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς χθες , στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, μετά την έκρηξη νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν ως εξής:

  • Από 1 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τους χώρους εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.
  • Από 3 έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ και μπαρ
    Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Αυγούστου
  • Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών μέχρι και τις 15 Αυγούστου
  • Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις
  • Επεκτείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και
  • Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, έως και την 31η Αυγούστου
  • Παρατείνεται έως 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων για Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
  • Έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).
  • Παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε:

«Η ατομική ευθύνη ήταν και είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας. Μπαίνουμε σε επιφυλακή χωρίς πανικό. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες», 

«Στόχος είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα».

Ελλάδα: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή, στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19. Συγκεκριμένα, η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

  • Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.
  • Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά την διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.
  • Στους χώρους αναμονής, καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.
  • Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.
  • Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.
  • Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές μονάδες – υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους σε αυτές
  • Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελούν καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών μονάδων υπηρεσιών.
  • Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.
  • Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών μονάδων – υπηρεσιών (στους οποίους τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων), των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών – Θερέτρων, ισχύουν τα καθοριζόμενα στην κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.47421/2020/ΦΕΚ 3099/Β/26-7-2020 σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας και
  • Αλλοδαποί και Ελληνοκύπριοι σπουδαστές που προσέρχονται στην χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές στρατιωτικές σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ), προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR test που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία – τμήμα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους – δεξιώσεις και η παράδοση αναμνηστικών γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους/επισκέπτες ενώ
  • Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων – επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως θα παρέχονται περαιτέρω οδηγίες.

Πέραν των ανωτέρω αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δίνοντας έμφαση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καταλήγει το ΓΕΑ στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από : – Υπουργείο Υγείας – ΑΠΕ-ΜΠΕ – naftemporiki – Sigmalive – iefimerida – ΙΣΚ – Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας –

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment