Home Greece Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη??? Ακόμη 4ις Σεισμούς έδωσε σήμερα η Κρήτη 3.6 με 4.9

Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη??? Ακόμη 4ις Σεισμούς έδωσε σήμερα η Κρήτη 3.6 με 4.9

by Alexandros Ammohostianos
316 views

Σε άρθρο του NEW YORK GREEKS ημερομηνίας 18 Μαϊου, διερωτηχθήκαμε καταπώσω έχουμε κάποιας μορφής Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη. Όπως τότε, έτσι και τώρα εμείς λέμε πως η απάντηση πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στους σεισμολόγους. Λέγοντας αυτό, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, και να ανεφέρουμε πως και σήμερα είχαμε 4ις  καταγεγραμμένους σεισμούς. 3.6, 4.3, 4.3 και 4.9 στην Κλίμακα Ρίχτερ.

H ισχυρότερη εξ αυτών σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ, καταγράφηκε λίγο πριν τις δυο μετά τα μεσάνυχτα στο ίδιο σημείο που καταγράφησαν σχεδόν όλοι οι σεισμοί στα νότια της Κρήτης. Hταν σε θαλάσσιο χώρο 108 χλμ νότια της Άρβης και το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το USGS , ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.

Οι δονήσεις τις τελευταίες 24ις μέρες είναι επαναλαμβανόμενες. με εντάσεις που φτάνουν μέχρι και τους 6.2 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Οι πλείστοι των σεισμών έχουν επίκεντρο την νότιο-ανατολική Κρήτη με τον μεγαλύτερο από αυτούς να σημειώνετε σε διαφορετικό σημείο αλλά πάνω στο ιδιο σεισμικό τόξο/ρήγμα.

Διαβάστε όλα τα σχετικά άρθρα κάνοντας ΚΛΙΚ στους πιο κάτω συνδέσμους:

Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη??? Ακόμη ένας Ισχυρός Σεισμός 5,2 – 5.9 ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης (VIDEO – Γραφικά)
ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 5.9 με 6.2 στην κλίμακα Ρίχτερ, 238 χιλιόμετρα νότια της Πύλου (PHOTOS)
Ο Σεισμός των 5.9 Ρίχτερ χαρακτηρίστηκε σαν «Ευεργετικός» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα (VIDEO)

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment