Home Greece Σουρωτήρι η Ελληνική κυριαρχία και οι ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ κόκκινες γραμμές – Στα 10 ν.μ. το Ορούτς Ρέις (VIDEOS – PHOTOS)

Σουρωτήρι η Ελληνική κυριαρχία και οι ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ κόκκινες γραμμές – Στα 10 ν.μ. το Ορούτς Ρέις (VIDEOS – PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
484 views
Κυριολεκτικά σουρωτήρι έχει κάνει η Τουρκία με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις τα Ελληνικά Κυριαρχικά δικαιώματα είτε αυτά ονομάζονται ΑΟΖ είτε αυτά ονομάζονται υφαλοκρηπίδα, είτε αυτά είναι το δικαίωμα στα 12 ν.μ. Αναμένουμε δυστυχώς σύντομα και την παραβίαση αυτής καθεαυτής της Ελληνικής κυριαρχίας, με την Ελλάδα μάλλον να ακολουθεί την “κλασσική” Ελλαδική πεπατημένη, υποχωρώντας περήφανα και πάλι προς την επόμενη ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ κοκκινη “Ελληνική ” γραμμή. Μια κόκκινη γραμμή που δεν γνωρίζουμε αν θα φτάσει μια ανάσα πριν οι Τούρκοι σηκώσουν τη σημαία τους στα Ιωάννινα και τον Παρθενώνα!!!

Καθώς η Ελλάδα υποχώρησε από την πρώτη ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ κόκκινη γραμμή της πριν από ενάμιση μήνα σχετικά με το θέμα AOZ καθώς αναδιπλώθηκε όταν το Ορούτς Ρέις άπλωσε καλώδια στην δυνητικά Ελληνική ΑΟΖ, και καθώς η Ελλάδα υποχώρησε από 2 ακόμη γιαλαντζή/υποτιθέμενες Ελληνικές κόκκινες γραμμές της, μη αντιδρώντας στην παραβίαση της πάλαι ποτέ Eλληνικής υφαλοκρηπίδας και στο δικαίωμα στα 12 ν.μ, αυτή την στιγμή αναμένουμε την επόμενη κίνηση της Τουρκίας.

Ακολουθώντας την πολιτική της τουρκίας και μελετώντας τις διακηρυγμένες θέσεις της τουρκικής διπλωματίας, ευκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει πως μετά το διασυρμό της Κύπρου, το σουρωτήρι που έκαναν την Ελλάδα στην ΑΟΖ, και στα θέματα υφαλοκρηπίδας και 12 νμ, επόμενα βήματα θα είναι η εδραίωση και της τουρκικής ναυτικής κυριαρχίας στο Aιγαίο, με επόμενο βήμα την αμφισβήτηση και χερσαίου ελληνικού χώρου, κάνοντας αρχή με βράχους, νησίδες και μικρά νησιώτικα συμπλέγματα.

Για την ιστορία, αναφέρουμε πως για δευτερη φορά σε μερικές ώρες το Ορούτς Ρέις έσπασε και την ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ κόκκινη γραμμή των 12 ν.μ. φτάνοντας ξανά πριν από μια ώρα στα δέκα ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο, έχοντας κλειστό τον πομπό του. To Ορούτς Ρέις πλέει με ταχύτητα ερευνών και συνοδεύεται από τα πλοία Ataman και Cengiz Han ενώ υπενθυμίζεται ότι η τουρκική NAVTEX έχει δεσμεύσει περιοχή μέχρι τα 6,5 ν.μ.

You may also like

Leave a Comment