Home Greece Στην Μ.Βαρδινογιάννη το βραβείο Νέλσον Μαντέλα 2020

Στην Μ.Βαρδινογιάννη το βραβείο Νέλσον Μαντέλα 2020

by Yannis Iosifidis
1684 views

O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απονέμει στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη  και στον δρ. Μορισάντα Κουγιάτε από τη Γουινέα, το βραβείο Νέλσον Μαντέλα για το 2020 (Nelson Rolihlahla Mandela Prize).

Όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, το βραβείο στοχεύει στο να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα εκείνων που αφιέρωσαν τις ζωές τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας καθοδηγούμενοι από τους στόχους και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τιμούν και αποτίουν φόρο τιμής στην ξεχωριστή ζωή και κληρονομιά του Μαντέλα, εκείνη της συμφιλίωσης, της πολιτικής μετάβασης και της κοινωνικής μεταμόρφωσης.

Το βραβείο απονέμεται κάθε 5 χρόνια και απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Οι βραβευθέντες θα τιμηθούν στην ετήσια τελετή από τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ημέρας του Νέλσον Μαντέλα, η οποία, εξαιτίας της πανδημίας COVID 19, θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 20 Ιουλίου.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με δήλωσή της που δημοσιεύεται στην σελίδα του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Facebook, αναφέρει:

«το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό που στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα στηρίζοντας το έργο μου».

«Ο Nelson Mandela ήταν ένας φωτισμένος παγκόσμιος ηγέτης, ένας πρωτοπόρος και γενναίος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια κορυφαία προσωπικότητα του 21ου αιώνα.»

«Η παρακαταθήκη ιδανικών όπως η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη που μας κληροδότησε αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.»

«Ο ΟΗΕ εχθές με τίμησε με το βραβείο που φέρει το όνομα του και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του. Νιώθω βαθιά συγκίνηση και ταπεινότητα από αυτή την μεγάλη τιμή, την οποία ποτέ δεν περίμενα.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον ΟΗΕ και τα 193 κράτη- μέλη του, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμενων Εθνών κύριο Tijjani Muhammad-Bande και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κύριο Antonio Guterres.»

«Τη σημερινή ημέρα που ο ΟΗΕ τιμά την μνήμη του Nelson Mandela ας ανοίξουμε όλοι τις καρδιές μας στα διδάγματα που μας κληροδότησε.»

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η αρετή και η αλληλεγγύη που μας δίδαξε αυτή η μεγάλη προσωπικότητα να οδηγούν τα βήματά μας για ένα καλύτερο αύριο.»

«Το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό που στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα στηρίζοντας το έργο μου»,

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε χθες με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρη για την απονομή σε αυτήν από τον ΟΗΕ, του βραβείου Νέλσον Μαντέλα σε αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής της προσφοράς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η υψηλή αυτή διάκριση αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη χώρα.

Συγχαρητήρια στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την απονομή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα εξέφρασε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Με πληροφορίες από: – ΑΠΕ-ΜΠΕ – sigmalive – Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –

You may also like

Leave a Comment