Home Greece Συνομιλία Μητσοτάκη-Τραμπ – Στα άκρα η ένταση στα Ελληνοτουρκικά (VIDEOS – PHOTOS)

Συνομιλία Μητσοτάκη-Τραμπ – Στα άκρα η ένταση στα Ελληνοτουρκικά (VIDEOS – PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
241 views

Η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ήταν η αφορμή για να επικοινωνήσει για δευτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέραμε και στο πρώτο άρθρο μας ημερομηνίας 26 Αυγούστου με τίτλο “Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Μητσοτάκη / Απόδειξη της Σοβαρότητας των στιγμών στα Ελληνοτουρκικά”, το τηλεφώνημα παρέμβαση έγινε, εν μέσω Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα των στιγμών που διερχεται η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε συσκευή επικοινωνίας με σφραγίδα του Αμερικανικού κράτους, για καθαρά λόγους Ασφαλείας, (Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω)

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Επίσης, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

You may also like

Leave a Comment