Home Latest News Σ. Τσιόδρας: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό (VIDEO)

Σ. Τσιόδρας: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
324 views

Oπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι συνολικά 331. Aπό τους 331 συνολικά ασθενείς (103 επιπλέον από την προηγούμενη ενημέρωση), οι οκτώ είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας συνολικά στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς, ενώ δέκα άτομα, έχουν λάβει εξιτήριο

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως έχουν γίνει πάνω από 4.000 εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε πως απο το σύνολο των κρουσμάτων τα 44 είναι ορφανά.

Όπως τονίστηκε, τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίστηκε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 είνει μέσω των αεροσταγονιδίων.

O κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει για τον ιό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, γεγονός το οποίο -όπως είπε- είναι καθησυχαστικό, ενώ μία πιο σαφή εικόνα για την πορεία του Covid-2019 αναμένεται σε διάστημα δύο εβδομάδων.»

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αποσαφήνισε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ από τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται το 57% είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας – naftemporiki.gr

You may also like

Leave a Comment