Home Greece Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ για αποκλιμάκωση (VIDEO)

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ για αποκλιμάκωση (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
386 views
O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχαν σήμερα Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία  

Νίκος Δένδιας και Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Τουρκίας. Oι σχέσεις των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες, μετά τη δήλωση του γενικου γραμματέα της Συμμαχίας περί συμφωνίας για έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, κάτι το οποίο αμέσως διαψεύστηκε από την Eλληνική πλευρά.

Tην Παρασκευή ο κ. Στόλτενμπεργκ, προχωρώντας σε διευκρινιστική δήλωση, αποσαφήνισε:

«Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι δύο σύμμαχοι ήδη συναντήθηκαν εδώ στο ΝΑΤΟ για τεχνικές συζητήσεις. Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων είναι η δημιουργία μηχανισμών για την αποτροπή στρατιωτικών συγκρούσεων. Δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία για την μείωση του κινδύνου ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτές δεν είναι διαπραγματεύσεις για τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αλλά τεχνικές συζητήσεις. Είναι για να συμπληρώσουν τις προσπάθειες για πολιτική διαμεσολάβηση υπό την ηγεσία της Γερμανίας» 

Σχετική είδηση στο 6:10′ του VIDEO

You may also like

Leave a Comment