Home Greece Το Αζερμπαϊτζάν ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Ελλάδα

Το Αζερμπαϊτζάν ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Ελλάδα

by Alexandros Ammohostianos
705 views

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα ανακλήθηκε στη χώρα του για διαβουλεύσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στον απόηχο του ελληνικού διαβήματος και της ανάκλησης του Έλληνα πρέσβη μετά από κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος της Ελλάδας το Μπακού.

Το αζερικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο μιας νέας επιθετικής ενέργειας που διεπράχθη από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας εναντίον της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για μια ανοικτή πηγή πληροφοριών σχετικά με την άφιξη ξένων υπήκοων αρμενικής καταγωγής- μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα- στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, με σκοπό να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ενέργειες, και ζητήθηκε να διεξαχθεί έρευνα και να δοθούν οι ανάλογες πληροφορίες. Μετά από αυτό, σε συσχετισμό με την απόφαση της Ελλάδας να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία ανακαλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε προβεί σε αυστηρό διάβημα στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας μας μετά τις απολύτως ανυπόστατες, όπως χαρακτηρίστηκαν, κατηγορίες που εξαπέλυσε το Μπακού κατά της χώρας μας περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν. Σε συνέχεια του διαβήματος, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σημειώνεται πως στενός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν είναι η Τουρκία.

Πηγή:huffingtonpost.gr

You may also like

Leave a Comment