Home International Τσαβούσογλου Vs. Πελόζι – «Να μάθετε να σέβεστε τον τουρκικό λαό» (VIDEO)

Τσαβούσογλου Vs. Πελόζι – «Να μάθετε να σέβεστε τον τουρκικό λαό» (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
476 views

O Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στο twitter,  κάνοντας μάλιστα tag και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε οργισμένος:

«Η ανάδειξη της Νάνσι Πελόσι ως πρόεδρου της Βουλής (των ΗΠΑ) είναι κάτι πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιας της. Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού»,

H τοποθέτηση Τσαβούσογλου ήρθε ως απάντηση στα όσα δήλωσε η Νάνσι Πελόσι όταν κατηγόρησε τον Τραμπ για άρνηση της δέσμευσης για ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας εάν χάσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

H Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόσι, δήλωσε συγκεκριμένα κατά του Προέδρου Τραμπ:

«Ξέρουμε ποιους θαυμάζετε. Τον Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ, τον Ερντογάν… Θαυμάζει τους ανθρώπους που διαιωνίζουν το ρόλο τους στην κυβέρνηση. Όμως, του θυμίζω. δεν είστε στη Βόρεια Κορέα, δεν είστε στην Τουρκία, δεν είστε στη Ρωσία, κύριε Πρόεδρε. Και παρεμπιπτόντως, δεν είστε στη Σαουδική Αραβία. Είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, οπότε γιατί δεν προσπαθείτε απλά να τιμήσετε τον όρκο σας για το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών»

Τί είχε πει ο Πρόεδρος

Όταν ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές από τον Δημοκρατικό του αντίπαλο, θα υπάρξει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές, o πρόεδρος Τραμπ απάντησε ότι «θα δούμε τί θα γίνει», με την αιτιολογία ότι το σύστημα της ταχυδρομικής ψήφου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες.

You may also like

Leave a Comment