Home Greece COVID 19 – Ελλάδα:: Πιθανό το Lock-down, εφαρμογή κινητού για τα μέτρα (VIDEOS)

COVID 19 – Ελλάδα:: Πιθανό το Lock-down, εφαρμογή κινητού για τα μέτρα (VIDEOS)

by Alexandros Ammohostianos
330 views
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όποιο μέτρο χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. O κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε»

O κ. Πέτσας εξήγησε ότι το καλοκαίρι τα προβλήματα εστιάσαν στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά, έπειτα στο τέλος Αυγούστου η κατάσταση επιδεινώθηκε στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, και ειδικά στα γηροκομεία, και τέλος στις αρχές Σεπτεμβρίου τα προβλήματα επικεντρώθηκαν στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας.

O κ. Πέτσας σημείωσε επίσης:

«ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί».

Μα βάση αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα ενός τοπικού lockdown στην Αττική, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως ποτέ η κυβέρνηση δεν δίστασε να εφαρμόσει τοπικά lockdowns από την αρχή της πανδημίας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. «Δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική», διευκρίνισε εξηγώντας πως έχει μεγάλη σημασία να δει κανείς ποια είναι η επίπτωση από μια τέτοιου είδους εφαρμογή. «Αν είναι εφαρμόσιμη ή όχι και αν είναι προτιμότερα από άλλους είδους μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, αποκάλυψε πως λόγω της συνεχούς λήψης μέτρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- πράγμα που ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες σχετικά με το τι ισχύει στην εκάστοτε περιοχή- αναπτύσσεται μία εφαρμογή σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τη ΓΓΠΠ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία με την πληκτρολόγηση του ταχυδρομικού κώδικα θα εμφανίζονται τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της πνευμονολόγου και συντονίστριας διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία« Μίνας Γκάγκα, ότι δηλαδή τα κρούσμτατα έρχονται 15-15 και ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να περιθάλπουν τους νοσούντες, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυεβρνητικό εκπρόσωπο, ήδη από τις 40 νέες ΜΕΘ που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα οι 14 έχουν δοθεί- τέσσερις το »ΝΙΜΤΣ» και δέκα στο »Σωτηρία».

«Δίνουμε μια μάχη με το χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας εξηγώντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τις 565 κλίνες ΜΕΘ που παρέλαβε να τις αυξήσει στις περίπου 1200. «Πολύ μεγάλη σημασία έχει το προφίλ των ανθρώπων που καταλήγουν στις ΜΕΘ», πρόσθεσε εξηγώντας πως πρόκειται για ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, καλώντας τους να προσέχουν διπλά «όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και μέσα στο σπίτι» γιατί αρκετά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά.

Την ίδια ώρα ο Νικόλαος Σύψας κρούει καμπανάκι κινδύνου.

Ο κ. Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος επιτροπής για τον κορωνοϊό, ανέφερε χαρακτηριστικά, «μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό».

Πηγές: – ΕΟΔΥ – naftemporiki – Sigmalive – SKAI – Olivia Kelley –

Cover Photo by Northglen News

You may also like

Leave a Comment