Home Greece Κυριάκος Μητσοτάκης – Ευχαριστεί τους Έλληνες και μιλάει για τα πάντα σχετικά με στην Ελλάδα και τον COVID 19

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ευχαριστεί τους Έλληνες και μιλάει για τα πάντα σχετικά με στην Ελλάδα και τον COVID 19

by Alexandros Ammohostianos
430 views

Σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα μιλώντας για την πανδημία, τον Έβρο (Βλέπε σχετικό άρθρο κάνοντας Κλικ ΕΔΏ), την οικονομία (σχετικό άρθρο ΕΔΏ), την αντιπολίτευση, τις εκλογές και τον ανασχηματισμό (σχετικό άρθρο ΕΔΏ). Εστιάζοντας στην πανδημία, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών, και  εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και τα αφήσαμε πίσω μας όλοι μαζί,

Στην συνέντευξή του υπογράμμισε:

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά» 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορονοϊό, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε από τον Ιανουάριο την πορεία του κορονοϊού στην Κίνα και προς τούτο πήρε εγκαίρως μέτρα, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο στον Σωτήρη Τσιόδρα για τον οποίο είπε ότι θα παραμείνει σύμβουλός του.

Στο 20.20′ του  VIDEO η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

“Όταν είδαμε τι γίνεται στην Ιταλία καταλάβαμε ότι η Ελλάδα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την επιδημία. Ακυρώσαμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις πριν ακόμη υπάρχει κρούσμα, δεχθήκαμε κριτική αλλά κάναμε το σωστό. Άριστη η συνεργασία με τον κ.Τσιόδρα. Πήρα την απόφαση για καραντίνα και αν το έκανα μετά από δυο εβδομάδες θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα”

Παραδέχθηκε ότι αμφιταλαντεύτηκε για την απόφαση περί καραντίνας μια ημέρα, αναλογιζόμενος τις συνέπειες στην οικονομία, αλλά έλαβε την απόφαση για την προστασία της κοινωνίας.

“Ακούγαμε πάντα τις συμβουλές των ειδικών και είχαμε τη συνεργασία της κοινωνίας. Το πήραμε πατριωτικά, και για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τόσο καλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα θα είχαμε ότι είχαν στην Ιταλία στον υπερθετικό βαθμό” 

“Άξιζε τον κόπο να πάρουμε αυτά τα μέτρα γιατί σώθηκαν ζωές. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη όμως. Είδα τις εικόνες από του Ψυρρή και ανησύχησα” 

Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας ότι οι απόψεις των ειδικών τον ώθησαν ώστε να αποφασίσει το άνοιγμα των σχολείων.

“Εάν άκουγα τις δημοσκοπήσεις δεν θα άνοιγα τα σχολεία. Είναι η ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουμε τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο, είναι μεγάλο το διάστημα που μένουν εκτός και αυτό βλάπτει τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων. Όταν άνοιξαν τα σχολεία υπήρξε ανάλογη κριτική αλλά όλα πήγαν καλά και λίγοι θυμούνται την κριτική τώρα”

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού θα είναι διαφορετικό γιατί είμαστε πιο εκπαιδευμένοι, και θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι στο σύστημα δημόσιας υγείας, αφού όπως είπε το Φθινόπωρο θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ και ο ίδιος θα κάνει τις επόμενες μέρες τις σχετικές ανακοινώσεις. Αν χρειαστεί καραντίνα  θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις και όχι οριζόντιες. “ Αν για παράδειγμα έχουμε κρούσμα σε ένα σχολείο θα κλείνει το σχολείο αυτό και όχι όλα” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Είπε ακόμη ότι αυτό το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση αναδιέταξε τις προτεραιότητές της και πρόσθεσε:

“Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ που θα έχει στον πυλώνα του αυξημένο αριθμό ΜΕΘ. Μεγάλη παρακαταθήκη το ΕΣΥ”.

Πηγές  – Star – ΑΠΕ-ΜΠΕ –

By Alex Ammohostianos

You may also like

2 comments

Leave a Comment