Home Cyprus ΕΕ – ΑΚΕΛ: Κομμουνιστικές πλάτες σε Τούρκους ΙσλαμοΝΑΖΙ

ΕΕ – ΑΚΕΛ: Κομμουνιστικές πλάτες σε Τούρκους ΙσλαμοΝΑΖΙ

by Alexandros Ammohostianos
2098 views
Mε επιστολή τους στον Ζοσέπ Μπορέλ, αρχικά Γάλλοι ευρωβουλευτές, τους οποίους τώρα ακολούθησαν και άλλοι, αξιώνουν την απαγόρευση της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των Τούρκων ΙσλαμοΝΑΖΙ με την ονομασία «Γκρίζοι Λύκοι ».

Η επιστολή ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του Κύπριου ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη και την υπογράφουν 33 ευρωβουλευτές από έξι διαφορετικές πολιτικές ομάδες (EPP, S&D, RE, Greens, ECR, GUE/NGL), μεταξύ των οποίων οι 4 από τους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές (Μαυρίδης, Παπαδάκης, Φουρλάς, Χριστοφόρου).

Δεξιά o κ. Νιαζί – Αριστερά ο κ. Γεωργίου

Αυτό που δυστυχώς ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ καθόλου παράξενο, είναι η φιλο-ΙσλαμοΝΑΖΙστική στάση που τήρησαν ο Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, αλλά και ο Ελληνοκύπριος συνάδελφος του από το ίδιο κόμμα κ. Γιώργος Γεωργίου. Οι προαναφερόμενοι ευρωβουλευτές τους κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ δεν υπογράφουν την επιστολή.

Η δικαιολογία των προαναφερόμενων Ευρωβουλευτών με βάση τις πληροφορίες που πήραμε από σχετικό άρθρο της εφημερίδας Φιλελευθερος στην Κύπρο (Σχετικό άρθρο ΕΔΏ), ήταν ότι δεν ενημερώθηκαν από τον Κώστα Μαυρίδη, ενώ την ίδια στιγμή, ευρωβουλευτές της Αριστεράς (GUE/NGL) υπογράφουν την επιστολή.

Η ανεκδιήγητη “ανεκτικότητα”η/και εναγκαλισμός των κομμουνιστών ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ Κύπρου σε τούρκους εξτρεμιστές και ομάδες Ναζί ισλαμιστών όπως οι ισλαμοΝΑΖI “Γκρίζοι λύκοι”, μας θυμίζει περισσότερο την κομμουνοΝΑΖιστική συμμαχία  της δεκαετίας του 1930 η οποία διαλύθηκε με την Ναζιστική επίθεση στην πρώην USSR στις 22 Iουνίου του 1941, Οι Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργος Γεωργίου μας θύμισαν τους ιδεολογικούς προπάτορες τους, όταν Ναζί και Σοβιετικοί Kομμουνιστές συμμαχούσαν στην βάση της συμφωνία αμοιβαιότητας της 23της Αυγούστου του 1939, , την πασίγνωστη συμφωνία Molotov–Ribbentrop Pact (Σχετικό άρθρο ΕΔΏ).  Βέβαια η προαναφερόμενη συμμαχία Σοβιετικών κομμουνιστών και Ναζί Γερμανών ήταν απλά η τελευταία πράξη σε μια όχι και τόσο άγνωστη για την εποχή εκείνη συμμαχία ανάμεσα στους δύο η οποία ξεκίνησε πόλη πιο πριν.

Οι δύο βουλευτές του Κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου σε συνέντευξη τους στο Κυπριακό tothemaonline.com (Σχετικό άρθρο ΕΔΏ) ανέφεραν συγκεκριμένα -Διαβάζουμε αυτολεξεί από το κείμενο της Κυπριακής εφημερίδας-:

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ και GUE, ο οποίος αφού απάντησε πως δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του και «δεν έχει ιδέα», επικαλέστηκε υποχρεώσεις και αρνήθηκε να προβεί σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Γεωργίου, επίσης Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και GUE, φανερά ενοχλημένος είπε πως ο κ. Μαυρίδης δεν ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του. Επιβεβαίωσε όμως πως την περασμένη Κυριακή σε σχετική κοινή εκδήλωση ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στην εν λόγω πρωτοβουλία. Επιφυλάχθηκε όμως για περαιτέρω εξηγήσεις.

 

You may also like

Leave a Comment