Home International Οι ηγέτες που διαγνώστηκαν με COVID 19

Οι ηγέτες που διαγνώστηκαν με COVID 19

by Yannis Iosifidis
731 views
Ο Πρόεδρος Τραμπ αποτελεί τον τελευταίο ηγέτη, η και πολιτικό αξιωματούχο στον πλανήτη, ο όποιος διαγνώστηκε θετικός στον COVID 19. Κι αυτό, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκαιρία, καθώς βρισκόμαστε 30 μέρες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, πριν απο τον 74χρονο Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, υπήρξαν κι άλλοι ηγέτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, επιβεβαιώνοντας ότι o COVID 19 δεν κάνει εξαιρέσεις, ανεξάρτητα της ισχύος, της δύναμης και του πλούτου του καθενός.

Οι πολιτικές προσωπικότητες με COVID 19

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου διαγνώσθηκε θετικός τον Μάρτιο. Νοσηλεύθηκε σε μονάδα εντατικής θεραείας, χωρίς ωστόσο να διασωληνωθεί. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, είχε καταφέρει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ζαΐρ Μπολσονάρο: Ο Βραζιλιάνος πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός τον Ιούλιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, αγνοούσε πλήρως τα μέτρα προστασίας και υποβάθμιζε τον κίνδυνο του ιού. Εμφάνισε ήπια συμπτώματα, ενώ του χορηγήθηκε η αμφιλεγόμενη ουσία υδροξυχλωροκίνη. Δύο εβδομάδες αργότερα, ανακοίνωσε ότι έχει πλήρως αναρρώσει.

Μιχαήλ Μισούστιν: Ο Ρώσος πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στα τέλη Απριλίου. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να παραδόσει την εξουσία στον αναπληρωτή πρωθυπουργό. Βρισκόταν στο συγκεκριμένο αξίωμα για μόλις τέσσερις μήνες.

Μισέλ Μπαρνέ: Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit διαγνώσθηκε θετικός τον Μάρτιο, αποτελώντας τον πρώτο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κομισιόν με κορωνοϊό. Εντός του Απριλίου κατάφερε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Μπρούνο Λε Μερ: Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας διαγνώσθηκε θετικός στα μέσα Σεπτεμβρίου. Χωρις να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα, κατάφερε να αναρρώσει αρκετά γρήγορα.

Αμίτ Σαχ: Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στις αρχές Αυγούστου. Νοσηλεύθηκε για τρεις ημέρες σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Μέχει να αναρρώσει, επισκέφτηκε ακόμη δύο φορές το νοσοκομείο.

Τζανίν Άνεζ: Η υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας διαγνώσθηκε θετική τον Ιούλιο. Ήταν ασυπτωματική και πολύ γρήγορα επέστρεψε στα καθήκοντά της.

Πίτερ Ντούτον: Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας διαγνώσθηκε θετικός τον Μάρτιο. Για περίπου έναν μήνα παρέμεινε σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

Mε πληροφορίες από: – FT – naftemporiki.gr –

You may also like

Leave a Comment