Home Economy “Χριστουγεννιάτικη” ρευστότητα 3,3 δισεκατομμυρίων κόντρα στην ύφεση

“Χριστουγεννιάτικη” ρευστότητα 3,3 δισεκατομμυρίων κόντρα στην ύφεση

by Alexandros Ammohostianos
1029 views
Aπό την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να περιορίσει την έκταση της ύφεσηςm, κάνοντας συνεχείς ενέσεις ρευστότητας στην αγορά, Η Ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διασώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από τον τζίρο των Χριστουγέννων, βάζοντας ένα πόσο στην αγορά μέσα σε αυτό το διάστημα που θα ξεπεράσει τα 3,3 δισ. ευρώ, ποσό που πλέον αντιστοιχεί σε πάνω από 2% του ΑΕΠ.

Ήδη η Ελληνική κυβέρνηση άνοιξε, την πλατφόρμα για την 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου το 1,2 δισ. ευρώ, που προβλέπεται, να «πέσει στην αγορά» εντός του Νοεμβρίου. Με την 5η αξιολόγηση που θα υλοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, η «ένεση» της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ανέβει στα 2 δισ. ευρώ.

Πάνω από 600-700 εκατ. ευρώ θα φτάσουν στους εργαζόμενους ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, με τις καταβολές να ξεκινάνε από το τέλος Νοεμβρίου και να «απλώνονται» χρονικά έως και το τέλος του χρόνου.

Μέρα με την ημέρα, αρχίζουν να φαίνονται τα οφέλη στους δανειολήπτες από το πρόγραμμα «Γέφυρα», με το οποίο επιδοτείται η δόση του δανείου σε ποσοστό έως και 90%. Ήδη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα καλεί τους δανειολήπτες να τροφοδοτήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με το 10% της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού δανείου, καθώς το υπόλοιπο 90% θα καλυφθεί από το κράτος.

Πηγή: – Naftemporiki –

You may also like

Leave a Comment