Home Greece “Άνοιξε” η Ακρόπολης- Ενθουσιασμός από τα διεθνή ΜΜΕ (VIDEO)

“Άνοιξε” η Ακρόπολης- Ενθουσιασμός από τα διεθνή ΜΜΕ (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
380 views

Ο ανταποκριτής μας στην Αθήνα, Γιάννη Ιωσηφίδη

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα διεθνή ΜΜΕ, το σημερινό «άνοιγμα» των αραιολογικών χώρων και κυρίως της Ακρόπολης, με το άνοιγμα της Ακρόπολης να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Tα διεθνή ΜΜΕ  (γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το BBC μέχρι και το Al Jazeera) σχολίαζαν πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του COVID 19 , «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια» και ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της, συμπεριλαμβανόμενου και του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, έπειτα από δύο μήνες.

Ανταποκριτές και δημοσιογράφοι ξένων μέσων ενημέρωσης, που μπήκαν έπειτα από δύο μήνες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ήδη έχουν αναρτήσει σχετικά βίντεο.

Το ABC, λίγες ώρες πριν το επίσημο «άνοιγμα», είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον Ιερό Βράχο από την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Tο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει:

«Οι επισκέπτες θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν όλους τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα, μετά από κλείσιμο δύο μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», .

Πρώτη επισκέπτρια της Ακρόπολης, μετά από τους δύο μήνες που παρέμεινε κλειστή, ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ξενάγησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Σε δηλώσεις της, η κα Σακελλαροπούλου, τόνισε τον συμβολισμό της ημέρας -καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

«Επισκέφτηκα πριν από λίγο με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος του οποίου έχει εμπνεύσει και θα συνεχίσει να εμπνέει εσαεί ολόκληρο τον κόσμο»

«Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Με την φροντίδα στα μνημεία μας, με την αγάπη και την αναγνώριση στην αιώνια αξία τους και την αυστηρή τήρηση των υγιειονομικών μέτρων θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

 

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν με διευρυμένο θερινό ωράριο, – 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ – και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Zητείται από τους επισκέπτες:

  1. H τήρηση των αποστάσεων στο 1,5 μέτρο.
  2. H εξασφάλιση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά αρχαιολογικό χώρο.
  3. H σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης.
  4. O διαχωρισμός εισόδου-εξόδου και η τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων από πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και απαραίτητο και, φυσικά, η εφαρμογή όλων των ειδικών κανόνων για τους χώρους υγιεινής.

Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, για τους επισκέπτες, ενώ για τους ξεναγούς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

By Yanni Iosifidi

 

You may also like

Leave a Comment