Home International Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το λαθρομεταναστευτικό…

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το λαθρομεταναστευτικό…

by Alexandros Ammohostianos
278 views

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό  στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή και υπογράμμισε ότι αυξάνεται η ασφάλεια των συνόρων της Ελλάδας. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφές με ξένους ηγέτες για τις εξελίξεις με την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με αναφορές, η Ελλάδα έβαλε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Μιλώντας στον Σκάι, o Ελληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή του Εβρου και των Ελληνικών νησιών σε αποθήκες ψυχών τονίζοντας πως ο εκβιασμός του Ερτογάν δεν  θα περάσει. O κ. Βαρβιτσιώτης, ανέφερε ότι η Αθήνα, στέλνει το αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα ότι η κρίση στην Συρία δεν  την αφορά, και τόνισε ότι ο Ερτογάν θα πρέπει να ξεμπλέξει από μόνος του στην κατάσταση στην οποία ο Ίδιος έμπλεξε την χώρα του. Kαταλήγοντας o Ελληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν  θα γίνει χώρος διέλευσης προς την Ευρώπη.

Από πλευράς του, ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας κ. Παναγιωτόπουλο (Βλέπε Φωτο αριστερά) δήλωσε ότι θα μετακινηθούν και άλλες δυνάμεις προς τα νησιά, ώστε να αποτραπεί η διέλευση μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ της Συρίας. Σε σχέση με τον Εβρο, ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας τόνισε ότι χθες βράδυ έγιναν αρκετές συλλήψεις, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα σύνορα της από μαζικές ροές μεταναστών και προσφύγων. Είπε επίσης ότι το ζήτημα θα εγερθεί στην επικείμενη σύσκεψη των 27 Υπουργών Αμυνας στην Κροατία.

Πηγή: Sputnik, Πρώτο Θέμα, ΑΠΕ- ΜΠΕ, SigmalivMeta

You may also like

Leave a Comment