Home Economy Αθήνα: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της κινεζικής BYD δοκιμαστικά στους δρόμους

Αθήνα: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της κινεζικής BYD δοκιμαστικά στους δρόμους

by Alexandros Ammohostianos
391 views

Tο πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα (demo bus) της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD βρίσκεται ήδη στην Αθήνα . Το όχημα της BYD έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ, εκτελώντας γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.

Tο πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, πραγματοποιεί δοκιμαστικό δρομολόγιο, αύριο στις 10 το πρωί από το Μετρό «Άγιος Ιωάννης» έως την Άνω Κυψέλη, με 26 ενδιάμεσες στάσεις

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥ ΑΕ, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD  ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διάθεση δοκιμαστικής λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός ευρωπαϊκής τεχνολογίας και ακόμη ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά τη δοκιμαστική τους περίοδο θα μεταφέρουν και επιβάτες.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα κινεζικής τεχνολογίας, στις πιλοτικές διαδρομές του δεν μεταφέρει επιβάτες, έχει μήκος 12 μέτρα, τρεις διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, ένα ΑMΕΑ, έχει ράμπα για ΑMΕΑ και η μπαταρία του είναι 348 kwh. Έχει επίσης δύο ηλεκτρομοτέρ 2x150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών.

You may also like

Leave a Comment