Home Greece ΔΙΠΛH ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΡOΚΛΗΣΗ σήμερα στο Τυχερό Έβρου (VIDEOS)

ΔΙΠΛH ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΡOΚΛΗΣΗ σήμερα στο Τυχερό Έβρου (VIDEOS)

by Yannis Iosifidis
447 views

Του ανταποκριτή μάς στην Αθήνα Γιάννη Ιωσηφίδη

Για περιστατικό με τουρκικά πυρά, εναντίον Γερμανών συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κάνει λόγο ρεπορτάζ του Spiegel.

Tο ρεπορτάζ στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Frontex, αναφέρει:

«Ένα επικίνδυνο περιστατικό ανάμεσα σε Τούρκους και Γερμανούς συνοριοφύλακες συνέβη στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Τούρκοι στρατιωτικοί στόχευσαν Γερμανούς αξιωματούχους και πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά. Δεν είναι ξεκάθαρο πού κατέληξε η σφαίρα»,

«Γερμανός αξιωματούχος άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκικό πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel. Από τα κιάλια τους, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο προς την ελληνική πλευρά των συνόρων. Στη συνέχεια, έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού του και επέστρεψε στη σκηνή του. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν άλλοι 6 Τούρκοι στρατιώτες που ξανά στόχευσαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και Έλληνες συνοριοφύλακες»

Μετά τα σημερινά σοβαρά επεισόδια τα οποία εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, oι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για να διαχειριστούν όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα και ψύχραιμα την κατάσταση. Η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι έχει εστιάσει στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο.

Aυξάνεται το επίπεδο της τουρκικής προκλητικότητας στα σύνορα του Έβρου εφόσον μέσα σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν  απρόκλητα στον αέρα σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών.

Αναλυτικότερα,

  • 22.20, βράδυ Πέμπτης, εμφανίστηκαν δύο λέμβοι, στις οποίες επέβαιναν τέσσερις άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (δύο σε κάθε λέμβο). Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν απρόκλητα στον αέρα, χωρίς να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν. Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.
  • 00:03 Παρασκευή,  εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον επικεφαλής της Frontex, Φάμπρις Λεγκέρι συζήτησαν την πιθανότητα αποστολής επιπλέον αξιωματούχων της Frontex στην Ελλάδα

ΠΗΓΕΣ: Spiegel – ethnos.gr – lifo.gr

By Yannis Iosifidis

You may also like

Leave a Comment