Home Greece ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

by Yannis Iosifidis
256 views

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος νοσηλευόταν για ημέρες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 26 Μαρτίου καθώς είχε προσβληθεί από τον COVID 19, ενώ είχε κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κυκίλιας με ανάρτησή του στο Twitter. «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ» έγραψε στην ανάρτησή του.

 

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

O Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε 1 Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976).

Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ήταν Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Υπήρξε προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

By Yannis Iosifidis

You may also like

Leave a Comment