Home Latest News ΕΚΤΑΤΟ – Νέα επεισόδια στις Καστανιές: Μετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράκτη (VIDEOS – PHOTOS)

ΕΚΤΑΤΟ – Νέα επεισόδια στις Καστανιές: Μετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράκτη (VIDEOS – PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
266 views

Επεισόδια σημειώνονται στο δάσος των Καστανιών στον Έβρο με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά, ενώ από τα συρματοπλέγματα πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα.  Οι Έλληνες αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών.

Oι επιθέσεις συνεχίστηκαν, καθώς οργανωμένη ομάδα εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Τετάρτης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στις Καστανιές Έβρου. Ειδικότερα, μεταξύ 02:30 και 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες εισόδου, με την υποστήριξη από άνδρες των τουρκικών Αρχών, οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα. Όλες οι προσπάθειες αποκρούστηκαν.

Στο σημείο αυτό και στις γύρω περιοχές επιχειρούν ο Ελληνικός Στρατός, η Αστυνομία και δυνάμεις της Frontex απο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και το CNN Greece, στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και ακούγονται φωνές, ενώ η τουρμπίνα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αποκρούουν τον καπνό που έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας, δεν σταματά να δουλεύει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η νέα προαπάθεια εισόδου στο ελληνικό έδαφος είχε ως στόχο να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων εκείνη την ώρα, στην περιοχή των Καστανέων. 

ΠΗΓΕΣ:: ERT – CNN Greece – Ethnos- gr tIMES

You may also like

Leave a Comment