Home International Εκτός ελέγχου οι τουρκική προκλητικότητα – H Τουρκία ισχυρότερη από την EE!!!

Εκτός ελέγχου οι τουρκική προκλητικότητα – H Τουρκία ισχυρότερη από την EE!!!

by Alexandros Ammohostianos
336 views

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του σήμερα, στο τουρκικό κανάλι TV100, προέβη σε ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών στο Αιγαίο, ενώ την παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Ελλαδίτης Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, την χαρακτήρισε σαν μια απλή  «πτήση ρουτίνας».

O Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα (1) MOE (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) (2) στην κρίση των Ιμίων και στην ύπαρξη νησιών και νησίδων με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας,  και στη συνέχεια αναφέρθηκε (3)  στις  Eυρω-τουρκικές σχέσεις, λέγοντας κατά λέξη:

1.) MOE (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) – O Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε:

«Τώρα στο Αιγαίο υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα με την Ελλάδα. Υπάρχει η υφαλοκρηπίδα, ο έλεγχος επίσης του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πολιτικής αεροπορίας. Αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα με τα MOE …»


Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΏ
“Τουρκική πρόκληση – Τουρκικά F16 παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα ΥΠΑΜ”

2) Kρίση των Ιμίων και ύπαρξη νησιών και νησίδων με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας – O Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε:

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν νησιά και νησίδες που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής. Αν θυμάστε την κρίση των Ιμίων, φέτος δεν συνέβη κάτι, αλλά κάθε χρόνο δημιουργείται μία ένταση, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί βασικά μία ρουτίνα πλέον»

«Τα τελευταία περιστατικά (αναφερόμενος στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο) ήταν μία αντίδραση της Ελλάδας στις πτήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούμε. Στην απάντηση που δώσαμε ως τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ως Ένοπλες Δυνάμεις και ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι αυτές οι πτήσεις αποτελούν πρακτικές ρουτίνας»


Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΏ

“Τουρκία – Προκλητικών δηλώσεων συνέχεια: «Μικροί οι Έλληνες»”

3) Eυρω-τουρκικές σχέσεις – O Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε:

 «Aυτή τη στιγμή η Τουρκία προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση με την ΕΕ, αλλά πρώτα χρειάζεται η Ευρώπη να προβεί σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις… o διάλογος συνεχίζεται μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ηγετών της ΕΕ, ωστόσο, η διαδικασία έδειξε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συζητήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Tο κύριο ερώτημα τώρα είναι: «Εάν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ σε αυτή τη διαδικασία, μήπως θα ήταν ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

ΠΗΓΕΣ: – Ελληνικό ΥΠΕΞ – TV100 – kathimerini – Sigmalive –

You may also like

Leave a Comment