Home Latest News Ελλάδα 24/Μαρτίου: O απολογισμός του Κορονοοίου – 20 οι νεκροί

Ελλάδα 24/Μαρτίου: O απολογισμός του Κορονοοίου – 20 οι νεκροί

by Yannis Iosifidis
270 views

48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά, 20 οι νεκροί

Oπως είπε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, νοσηλεύονται 134 ασθενείς, ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 45 – «Όσο περισσότερο πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο άμεσο μέλλον για όλους μας, μέσα μου έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία» υπογράμμισε

 
Τα νέα δεδομένα για την Ελλάδα όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, παρουσίασε για ακόμη μια μέρα στη Συνέντευξη Τύπου ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας:
  1. Τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 743
  2. Eξι στους δέκα ασθενεις στα νοσοκομεία είναι άνδρες.
  3. Προστέθηκαν άλλα 48 σήμερα.
  4. 135  άτομα νοσηλεύονται, από 114 που είχαν αναφερθεί χθες.
  5. 45 παραμένουν διασωληνωμένοι,
  6. Και οι 45 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέση ηλικία τα 68 έτη και με χρόνιο σοβαρό νόσημα.
  7. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 20, εκ των οποίων οι 17 είναι άνδρες.
  8. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Βασικά σημεία της Συνέντευξης του Κυρίου Τσιόδρα:

  • O κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Θεωρώ ότι οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων είναι -αναλογικά- πολύ καλύτεροι από αυτούς που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Όσο περισσότερο πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο άμεσο μέλλον για όλους μας. Μέσα μου έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία αυτή τη στιγμή».
  • «Όσο περισσότερο πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο άμεσο μέλλον για όλους μας, μέσα μου έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία»
  • «Πρόκειται για μία κρίσιμη εβδομάδα και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ιταλία ή η Κίνα, όπου αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τις τελευταίες ημέρες. Όπως φαίνεται, η επιστημονική κοινότητα ήδη προβληματίζεται για τις τυχόν εστίες αναζωπύρωσης.»
  • «Η διασωλήνωση είναι σημαντική ιατρική πράξη και αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης για όσους ασθενείς εκδηλώνουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια»
  • Στο ζήτημα της ανοσίας έναντι του νέου κορωνοϊού και των αντισωμάτων που αποκτούν οι ασθενείς, ο καθηγητής αναφέρθηκε λέγοντας πως «είναι πολύ πρώιμο να μιλήσει κάποιος για ανοσία, θα διεξαχθούν μελέτες αντισωμάτων το επόμενο διάστημα, που θα επιτρέψουν στους ειδικούς να έχουν πληρέστερη εικόνα.»
  • Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ως ένα από τα συμπτώματα και την ανοσμία, επικαλούμενος σχετικά τον Γάλλο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.
  • Συνοψίζοντας τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με την εξάπλωση του ιού ανά τον πλανήτη, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως μέχρι στιγμής καταγράφονται 396.000 κρούσματα κορωνοϊού με 17.000 νεκρούς. Παράλληλα, 103.000 ασθενείς ιάθηκαν.
 

ΠΗΓΕΣ: Yπουργείου Υγείας – naftemporiki.gr – 

You may also like

Leave a Comment