Home Greece Εξοπλιστικά – φρεγάτες – Rafale: «Σε προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία» (VIDEO)

Εξοπλιστικά – φρεγάτες – Rafale: «Σε προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία» (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
334 views

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρείχε διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεωνο. O κ. Πέτσας μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία, δηλώνοντας συγκεκριμέναμιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open:

“Μιλάμε με αρκετές χώρες, όχι μόνο με τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι με τη Γαλλία έχουμε πιο προωθημένη συζήτηση

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.”

 O κυβερνητικός εκπρόσωπος Υπενθυμίζεται ότι η Eλληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση “ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την προμήθεια τόσο φρεγατών όσο και αεροσκαφών. Μάλιστα, οι σχετικές διαδικασίες έχουν επισπευστεί σημαντικά, λόγω και της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.”

Oκ. Πέτσας υπογράμμισε και την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, κάνοντας λόγο για επενδύσεις σε έρευνα, τεχνολογία και ανάπτυξη λέγοντας

“Δυστυχώς, η αμυντική βιομηχανία τα πολλά τελευταία χρόνια δεν είχε τη σημασία που έπρεπε να της δίνουμε. Διαχρονικά είναι ένας πυλώνας πολύ σοβαρός και για την οικονομία και για την άμυνα και θα ενεργοποιηθεί”.

Όσον αφορά το κόστος των παραπάνω πρωτοβουλιών, o κ. Πέτσας ανέφερε ότι:

” πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό,αλλά πάντα με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων. Θα ενισχυθεί σημαντικά το κονδύλι που έχει να κάνει με την άμυνά μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα έχει μία διάρκεια κάποια έτη και θα υπάρξει συνέπεια στην στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά με σύνεση”

You may also like

Leave a Comment