Home Greece Επίσκεψη Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα (VIDEO)

Επίσκεψη Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
460 views

Έντονη είναι η κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και  25 Σεπτεμβρίου) όπου και θα συνεδριάσει έχοντας ως κύριο θέμα στην ατζέντα της, τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τα ελλαδικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα από τ25 έως και 27 Σεπτεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μιλήσει σε Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επισκεφτεί και την Κρήτη και συγκεκριμένα την βάση της Σούδας.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ συνδέεται ασφαλώς με την συνεργασία των δύο χωρών στο αμυντικό πεδίο, γι’ αυτό και η επίσκεψη στη Σούδα, και αφετέρου με τις εξελίξεις για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να συναντηθεί στην Κρήτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει τετ α τετ τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και θα συζητήσει μαζί τους για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή αλλά και εν γένει για τις διμερείς σχέσεις.

Ο Μάικ Πομπέο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνεται πως πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στην Λευκωσία, όπου και έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου.

Πηγές: – Ελεύθερος Τύπος – Sigmalive – OPEN TV –

You may also like

Leave a Comment