Home Cyprus Θίχτηκε ο Τσελίκ και απειλεί: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

Θίχτηκε ο Τσελίκ και απειλεί: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

by Yannis Iosifidis
245 views
«Θέλω απλά να σας προειδοποιήσω. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνά να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Εκτός ελέγχου είναι και πάλι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την φορά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, θέλησε να απειλήσει ευθέως την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ο Τσελίκ δήλωσε:

«Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Μιλώντας για τη μοιρασιά των υδρογονανθράκων που επιθυμεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε:

«Δεν είδαμε να τηρούν το λόγο τους ούτε η Ελλάδα, ούτε η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία), ούτε η ΕΕ. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.  Ενας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία. Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας ούτως ή άλλως».

O Ομέρ Τσελίκ διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις. O Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε λέγοντας:

«Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης, θέλω απλά να σας προειδοποιήσω. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνά να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο», .

«Πυρά» κατά Μακρόν για τη Λιβύη

O Ομέρ Τσελίκ δεν σταμάτησε στις προκλήσεις κατά της Τουρκίας και συνέχισε κατά της Γαλλιας και του Μακρόν λέγοντας ότι «παίζει επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη.

Aπευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο πρόσθεσε:

«Εσύ είσαι ο παραβάτης στη Λιβύη. Επαναλαμβάνεις αυτά που έκανες και στη Ρουάντα». Η Γαλλία κάνει εγκλήματα στη Λιβύη, οι πράξεις του Μακρόν είναι παράνομες»

Πηγές: – tanea.gr – sigmalive –

You may also like

Leave a Comment