Home Cyprus Κύπρος – Πάφος: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια – Ανακαλούνται άδειες (VIDEOS)

Κύπρος – Πάφος: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια – Ανακαλούνται άδειες (VIDEOS)

by Alexandros Ammohostianos
266 views

Κύπρος – Πάφος: Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το χωριό Αμαργέτη της Επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πολύ δύσβατη περιοχή και έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κέττη, αρχικά για την κατάσβεση επιχειρούσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Πάφου, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, τέσσερα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων και της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν λίγο αργότερα με ακόμη δύο πυροσβεστικά οχήματα και 3 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Τμήμα Δασών με τα πληρώματα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή η Επαρχία Πάφου ανακάλεσε προσωπικό.

Τα εναέρια μέσα έχουν εφαρμόσει το Σχέδιο Ίκαρος με επιπρόσθετο αεροσκάφος της Ε.Φ.

Για προληπτικούς σκοπούς η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί για να συνδράμουν αν χρειαστεί σε προληπτική εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών του χωριού Πενταλιά, ανάλογα με την εξέλιξη και συμπεριφορά της πυρκαγιάς.

Γύρω στις 16:00 οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν με ακόμα ένα ελικόπτερο Μ.Α.Ε.Π της Αστυνομίας και άλλα δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ αντιστοίχως.

Παράλληλα, τα εναέρια μέσα ενισχύιηκαν και με ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Συνολικά επιχειρούν στο σημείο εννέα εναέρια μέσα.

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς προστατεύθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης αριθμός μεμονωμένων κατοικιών.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται με συνεχής αναζωπυρώσεις. Καίγεται ψηλή άγρια βλάστηση αριθμός δέντρων και πεύκα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις κατασβέσεις ενώ χρειάστηκε κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς να εκκενωθεί αριθμός κατοικιών στην περιφέρειας του χωριού Πενταλιά.

Με πληροφορίες από Sigmalive και Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Βίντεο από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

You may also like

Leave a Comment