Home Latest News Oμαδικοί Τάφοι στη Νέα Υόρκη

Oμαδικοί Τάφοι στη Νέα Υόρκη

by Alexandros Ammohostianos
298 views

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, όμως η Αμερική και συγκεκριμένα η Νέα Υόρκη έχει χτυπηθεί πραγματικά σκληρά. Η πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε 5,820 θανάτους από τον Covid-19. Οι θάνατοι στην πολιτεία έχουν ξεπεράσει τους 9.736.

Τα Επείγοντα στην Νέα Υόρκη είναι γεμάτα και πολλοί είναι αυτοί που πεθαίνουν στο σπίτι και άλλες μη νοσοκομειακές ομάδες.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε την Πέμπτη, ότι η πόλη της Νέας Υόρκης έχει προσλάβει εργολάβους με σκοπό να δημιουργήσουν χαντάκια στο Hart Island για να ταφούν οι νεκροί (δουλειά που γίνεται συνήθως από κρατούμενους). Κατά βάση, στο σημείο θάβονται άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να οργανώσουν κηδεία, ή για νεκρούς που δεν έχουν συγγενείς.

Σύμφωνα με το Reuters το οποίο παρουσίασε πλάνα μέσω drone από το σημείο, οι νεκροί έχουν αρχίσει να θάβονται στους ομαδικούς τάφους της περιοχής του Hart Island

Σύμφωνα με εικόνες από δορυφόρο, που δόθηκαν στο Motherboard από την εταιρεία γεοχωρικών μελετών Maxar Technologies του Κολοράντο, τα χαντάκια ήταν ορατά από το διάστημα από τις 6 Απριλίου.

Tο Reuters αναφέρει πως οι νεκροί θάβονται σε φέρετρα που γράφουν πάνω τα ονόματά τους με μεγάλα γράμματα, για την περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκταφή,

Η Αμερική δεν είναι η μόνη χώρα που δημιούργησε ομαδικούς τάφους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Washington Post, τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν δύο τέτοιοι χώροι σε νεκροταφείο του Ιράν.

Eκπρόσωπος των ιατροδικαστών της Νέας Υόρκης είπε στο Reuters ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που θάβονται, υπάρχουν σίγουρα θύματα του Covid-19.

Αυτή την εβδομάδα, ο σύμβουλος της πόλης της Νέας Υόρκης, Mark Levine, δήλωσε μέσω tweet ότι η πόλη «πιθανών» θα αρχίσει να ενταφιάζει πτώματα σε πάρκα, παρόλο που ο επικεφαλής ιατροδικαστής της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν τέτοια σχέδια. «Χαντάκια που θα χωράνε δέκα φέρετρα στη σειρά θα δημιουργηθούν», έγραψε στο Twitter ο Levine.

ΠΗΓΕΣ: VICE US – Reuters – Sigmalive –.

You may also like

Leave a Comment