Home Greece Μεσαιωνικό “σαλτάρισμα” από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο – Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά επειδή διαφωνούσαν

Μεσαιωνικό “σαλτάρισμα” από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο – Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά επειδή διαφωνούσαν

by Alexandros Ammohostianos
340 views

Όποιος διαφωνεί αφορίζεται???

Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά γιατί δεν συμφώνησαν μαζί του ότι το σάλιο δεν μεταδίδει τον COVID 19!!!

Σε μια γραφική αλλά συνάμα και ακραία μεσαιωνική κίνηση στην σκέψη και στην πράξη προχώρησε για ακόμη μια φορά σήμερα ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος , αφορίζοντας αυτή την φορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά!!!

Η πράξη αυτή του Αμβρόσιου δεν εξέπληξε, μιας και είναι γνωστός εδώ και χρόνια για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις . Στο βιογραφικό του ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων τα τελευταία 5 MONO χρόνια είχε έρθει σε ρήξη με:

  1. Tον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας (Πυρκαγιές στην Αττική 2018).
  2. Τους εν-Ελλάδι νόμους για υποκίνηση μίσους (Δίκη για υποκίνηση μίσους 2015-16)
  3. Την EPT (2018- Ζήτησε με δηλώσεις του το κλείσιμο της ΕΡΤ, με αφορμή την θεατρική παράσταση «Jesus Christ Superstar».
  4. To KKE (2013 και 2017. Αιτία της ρήξης η επανάσταση του 1821 και ο Νίκος Μπελογιάννης αντίστοιχα)

Και το ιστορικό ρήξεων και συγκρούσεων του πρώην Μητροπολίτη φτάνει μέχρι και το μακρινό 1961 -63 όπου ο Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής, γεν. 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα) εγκαθιστάτε το 1961, και μετά ΑΠΟΠΈΜΠΕΤΑΙ το 1963 από τη Μονή Βαρλαάμ Ο τότε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος αποκάλυψε δημοσίως πως ο λόγος αποπομπής του Αμβροσίου  και ακόμη δύο καλογήρων  ήταν η διασπάθιση η διασπάθισης όλων των οικονομιών της Μονής που ανέρχονταν τότε  σε ένα εκατομμύριο δραχμές

Tο ιστορικό και ο λόγος της καινούργιας ρήξης του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου και του αφορισμού:

Ο Αμβρόσιος, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, εν τη απουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Ιερώνυμου, αφόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς με αφορμή δήλωση της Νίκης Κεραμέως ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο.

Ο πρώην Μητροπολίτης χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα την δήλωση αυτή ως «βλάσφημα λόγια» και κάλεσε την Υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα», δίνοντας διορία μέχρι το Σάββατο. Σύμφωνα με τοπικά και εκκλησιαστικά μέσα, αρκετοί πιστοί έφυγαν από την εκκλησία όταν ο Αμβρόσιος ξεκίνησε να διαβάζει τον αφορισμό.

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment