Home Latest News Ν. Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για άλλες τρεις εβδομάδες ο περιορισμός…

Ν. Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για άλλες τρεις εβδομάδες ο περιορισμός…

by Alexandros Ammohostianos
256 views

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως με βάση την κοινή απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού, μέχρι τις 27 Απριλίου (06:00)

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως:

«θα είναι άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας κι επιμονής στο δόγμα-στόχο “Μένουμε Σπίτι”».

Ο Kος. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε κάποιους, λίγους, που «επιμένουν να προσπαθούν, με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες, να υπονομεύσουν την εθνική συλλογική προσπάθεια». εξηγώντας πως σήμερα, ειδικά από την Αθήνα, παρά τον άστατο καιρό, παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών.

«Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Αυτοί οι λίγοι με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας διαλύσει.

Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική, γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου και θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους… Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Να το ξέρουν και στις επόμενες ημέρες μένει αυτό να αποδειχθεί.

Είμαστε σε μία εξαιρετική καμπή. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη, να μην εφησυχάσουμε, να μη γκρεμίσουμε ό,τι μέχρι σήμερα με συνέπεια, με κόπο έχουμε χτίσει. Θα περάσει ο εφιάλτης. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας»

Ο Kος. Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο η καιυποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις Δ.Ο.Υ.

Εξαιρούνται από την προαναφερόμενη διάταξη «Παιδιά με αυτισμό, πολίτες με σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, (οι οποίοι) είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας» όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Cover Photo by Ελληνική Αστυνομία

You may also like

Leave a Comment