Home International Ο Ερντογάν επιμένει και προκαλεί στοχοποιώντας όλους και όλα

Ο Ερντογάν επιμένει και προκαλεί στοχοποιώντας όλους και όλα

by Alexandros Ammohostianos
221 views

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε και σήμερα την επιθετική ρητορική του προκαλώντας και στοχοποιώντας όλους και όλα

O Ερντογάν αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην ανατ. Μεσόγειο, έστειλε και πάλι το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραχώρηση στα “δικαιώματα” και τα συμφέροντα της Τουρκίας σε αυτήν την περιοχή,

O Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα εγκαίνια υδροηλεκτρικού σταθμού στο Τοκάτ της Τουρκίας, και ουσιαστικά κάνοντας επίθεση σε όλους σχεδόν τους γείτονες του σε κεντρική και ανατολική μεσόγειο, είπε συγκεκριμένα πως:

«Τα πλωτά γεωτρύπανα έχουν ξεκινήσει ήδη τις γεωτρήσεις στις θάλασσες, χαλώντας τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να βάλουν ειδικά κατά της Τουρκίας και της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά την ανατ. Μεσόγειο περάσαμε σε έρευνες και γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να παραχωρήσουμε κανένα από τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και ρωσικής κατασκευής πυρηνικό σταθμό Άκουγιου, λέγοντας ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, λέγοντας:

«Με αυτό το έργο εξασφαλίσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο θα αποκτήσει ισορροπία».

Πηγές: – sigmalive – Yeni Safak –

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment