Home International Πακιστάν – Αεροπορική τραγωδία – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων (VIDEO) – (Κατάλληλο για ενήλικες)

Πακιστάν – Αεροπορική τραγωδία – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων (VIDEO) – (Κατάλληλο για ενήλικες)

by Alexandros Ammohostianos
285 views
Κατάλληλο για ενήλικες

Rescue workers gather at the site of a passenger plane crash. REUTERS/Akhtar Soomro

Οι δύο επιζώντας έζησαν από θαύμα

O ένας από τους δύο πήδηξε από το αεροπλάνο, ενώ ο άλλος είχε εκτιναχτεί από το κάθισμά του μέσα από το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το A320 των Πακιστανικών Αερογραμμών μετέφερε 99 επιβάτες. Είχε απογειωθεί από τη Λαχώρη, και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης, συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν ανακοινώσει το θάνατο 97 ανθρώπων. Τα περισσότερα πτώματα έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό, που μόνο 19 από αυτά αναγνωρίζονταν εύκολα.


Διαβάστε σχετικό άρθρο κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τραγικές στιγμές- «Έχουμε χάσει τους κινητήρες» τα τελευταία λόγια του πιλότου – Στους 56 οι νεκροί (VIDEOS)

Περίπου 20 σπίτια στην πυκνοκατοικημένη γειτονία Model Colony στο Καράτσι καταστράφηκαν από την συντριβή. Σύμφωνα με την Guardian, δεν σκοτώθηκε κανείς από όσους βρίσκονταν στο έδαφος. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από σοβαρά εγκάυματα.

Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη τις παραμονές του μουσουλμανικού φεστιβάλ Ίντ αλ-Φιτρ, οπότε και πολλοί Πακιστανοί ταξιδεύουν για να επισκεφτούν συγγενείς τους. Για 97 οικογένειες, όμως, θα είναι περίοδος πένθους…

Video πιο κάτω από το SkyNews,  με τα τελευταία λόγια του πιλότου.

 

Μαρτυρία επιβάτη που επέζησε

Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ, 24 ετών μηχανικός, μίλησε στην Guardian από το νοσοκομείο στο Καράτσι, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Είναι ένας από τους δύο επιζήσαντες της χθεσινής πολύνεκρης Αεροπορικής τραγωδίας.

Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της διαφυγής του, από το φλεγόμενο αεροσκάφος A320, μετά τη συντριβή του σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι.

Ο Ζουμπαΐρ, περιγράφει ότι στην αρχή νόμιζε ότι απλά υπήρχαν αναταράξεις, αλλά όσο πλησίαζαν στο έδαφος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Πλησιάσαμε στο έδαφος δύο φορές, αλλά μετά για κάποιο λόγο το αεροπλάνο δεν μπορούσε να σταματήσει και πήγαινε πάνω πάλι. Στο αεροπλάνο υπάρχουν παιδιά, άνδρες, γυναίκες και γέροι, που μετά την δεύτερη απογείωση άρχισαν να κλαίνε και να ουρλιάζουν, και κάποιοι άρχισαν να προσεύχονται».

Ο Μουχαμάντ Ζουμπαΐρ περιγράφει τη στιγμή που προσπαθούσε να λύσει τη ζώνη του, και η φωτιά έφτασε κάτω από το κάθισμά του. «Είδα ένα φως και πήγα προς αυτό. Έφτασα σε μία τρύπα και πήδηξα στο φτερό και έπειτα στο έδαφος»

«θυμάμαι τις πρώτες στιγμές μετά τη συντριβή του αεροσκάφος, τη μυρωδιά των καυσίμων και τις φωνές των άλλων επιβατών καθώς η καμπίνα τυλιγόταν στις φλόγες.»

«Σώθηκε από θαύμα»

Ο Ζαφάρ Μασούντ, είναι ο δεύτερος επιζών, πρόεδρος της Punjab Bank, ο όποιος επέζησε με σπασμένο χέρι και μερικούς μώλωπες.

Η αδερφή του είπε ότι είναι θαύμα που επιβίωσε.

«Το μόνο που θυμάται είναι οι αναταράξεις και μετά έχασε τις αισθήσεις του. Νομίζω ότι κάπως το κάθισμά του πετάχτηκε έξω από το αεροπλάνο, γιατί τον βρήκαν μακριά από τα συντρίμμια και τη φωτιά».

«Και μετά εμφανίστηκαν άνθρωποι κοντά του, είτε κάτοικοι είτε διασώστες. Ήταν ήρωες. Τον κούνησαν και τον βοήθησαν να σηκωθεί και τότε κατάλαβε ότι είχε σπάσει το χέρι του αλλά ήταν ζωντανός».

Μαρτυρίες συγγενών και φίλων

Όταν ο 38χρονος Ουσάμα Κουρέσι έμαθε ότι ο φίλος του Ζάιν Πολάνι ήταν στην πτήση, έτρεξε στο κοντινότερο νοσοκομείο και έμεινε έξω από το νεκροτομείο για 7 ώρες, περιμένοντας νέα και βλέποντας τις σορούς να φτάνουν η μία μετά την άλλη.

O Ουσάμα Κουρέσι περιγράφει:

«Τα πρώτα 15 πτώματα που έφεραν, ήταν ολόκληρα ή σε δύο κομμάτια. Μετά όμως, ήταν απλά καμένα και σε κομμάτια».

Η σορός του φίλου του δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα.

Ας αναπαυθούν εν ειρήνη.

Πηγές: – The Guardian – in.gr – CNN –

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment