Home Latest News Πρόβλεψη από S&P για ανάκαμψη το 2021, και ύφεση 9% στην Ελλάδα το 2020.

Πρόβλεψη από S&P για ανάκαμψη το 2021, και ύφεση 9% στην Ελλάδα το 2020.

by Alexandros Ammohostianos
300 views

Πρόβλεψη για ύφεση 9% από S&P στην Ελλάδα το 2020.

Oι διεθνείς οίκοι DBRS και S&P, διατηρώντας σταθερή την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας, μειώνουν την αξιολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας κάνοντας πρόβλεψη για ύφεση 9% στην Ελλάδα το 2020.

O S&P, ενώ περιμένει ανάκαμψης το 2021, αναθεωρεί για φέτος το 2020, το outlook της Ελλάδας από θετικό σε σταθερό λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας. Προβλέπει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά περίπου 9% για φέτος, κάνοντας την ίδια στιγμή, θετική αναφορά στον χειρισμό της χώρας έναντι τοu COVID 19. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση στο ‘BB-/B’.’

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η DBRS, αναθεωρώντας το outlook από θετικό σε σταθερό. O οίκος διατήρησε την αξιολόγηση τους για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BB(low), αναθεωρώντας ωστόσο πτωτικά το trend από “θετικό” σε “σταθερό”.

Oπως τονίζει ο οίκος, η πτωτική αναθεώρηση της τάσης για την ελληνική οικονομία,  οφείλεται στην παύση της οικονομικής δραστηριότητας και την πιθανή ύφεση στην οποία οδηγεί η πανδημία του COVID 19, καθώς και στο γεγονός ότι ο χρόνος και η ταχύτητα μιας ενδεχόμενης ανάκαμψης είναι ασαφείς.

ΠΗΓΕΣ: Naftemporiki, S&P, DBRS

You may also like

Leave a Comment