Home International Ρωσική επίθεση στη Συρία με δεκάδες Τούρκους νεκρούς (VIDEOS)

Ρωσική επίθεση στη Συρία με δεκάδες Τούρκους νεκρούς (VIDEOS)

by Alexandros Ammohostianos
277 views

Tο βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη  για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας στο Λευκό Παλάτι.

Η σύσκεψη διήρκησε δυο ώρες με την ηγέτη του ακροδεξιού “Καλού Κόμματος”, Μεράλ Ακσενέρ να συνομήλα τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού.

Aναφορές στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχικά έκαναν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με δεκάδες Τούρκους νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Όπως μετέδωσε το Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσαν την είδηση, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβιάζει τη μεταξύ τους συμφωνία για τη Συρία, στέλνοντας παρανόμως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βάλλοντας με το πυροβολικό της στο Ιντλίμπ για να στηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Επίσημες ανακοινώσεις για νεκρούς 

Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανακοίνωσε επισήμως ότι 9 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ.

«Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι αρκετά πτώματα και τραυματίες διακομίστηκαν στο Ρεϊχανλί της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 34 Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί.

«Η αεροπορική επίθεση έγινε μεταξύ των πόλεων Μπαλουόν και Αλ-Μπάρα της επαρχίας Ιντλίμπ και ήταν απάντηση στους Σύρους αντι-καθεστωτικούς, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Σαρακέμπ το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου», αναφέρει το Παρατηρητήριο.

 

Πηγή: Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – www.aljazeera.com – www.sigmalive.com – /www.wsws.org – www.voanews.com –

You may also like

Leave a Comment