Home Greece Σε επικίνδυνους ατραπούς με την Τουρκία – Έρευνες πετρελαίου στα έξι μίλια από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη (VIDEO – PHOTO)

Σε επικίνδυνους ατραπούς με την Τουρκία – Έρευνες πετρελαίου στα έξι μίλια από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη (VIDEO – PHOTO)

by Alexandros Ammohostianos
427 views

Σε πρωτόγνωρους και άκρως επικίνδυνους ατραπούς οδηγούνται οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις αν η Τουρκία προχωρήσει και αδειοδοτήσει εταιρείες για έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια “έξω” από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

(Οι απόψεις του κ. Κωνσταντίνου Φίλη που εκφράζονται στο πιο κάτω VIDEO δεν εκφράζουν το NEW YORK GREEKS ούτε και τον Αρθρογράφο)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, και στην βάση δημοσίευσης στην Επίσημη εφημερίδα του κράτους της γείτονος χώρας, εταιρεία πετρελαίου έχει καταθέσει επτά αιτήματα προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας, για πραγματοποίηση ερευνών σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Νοτιοανατολικά της Κρήτης, Ανατολικά της Κρήτης, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Ρόδου και Βορειανατολικά της Ρόδου. Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες στα έξι μίλια, μέχρι δηλαδή και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κίνηση η οποία κάνει ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά Eλληνική υφαλοκρηπίδα.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

By Alex Ammohostianos

You may also like

1 comment

Leave a Comment